Hír

Márton Panka nyolcaddöntős

  • 2019.05.11

A nyolcaddöntőig jutott Márton Anna a tuniszi női kard egyéni Világkupa-versenyen. Világbajnoki bronzérmesünk nagy csatában kapott ki, jelentős hátrányból majdnem fordított. Jöhet a csapat!

A tuniszi Vk-n számunkra deklaráltan a csapatverseny van fókuszban az olimpiai kvalifikáció okán, és mindezt az egyéni verseny után csak megerősíteni tudjuk… Magyar szempontból ugyanis sikerült már jobban is Vk-állomás ebben a szezonban. Kezdődött azzal, hogy a 11 magyar indulóból a két kiemelt mellé egyetlen vívónk, nevezetesen Záhonyi Petra csatlakozott. Ő ráadásul éppen Márton Annával került szembe a legjobb 64 között, azaz lehetőségeink tovább csökkentek. 

Pláne akkor, amikor Pusztai Liza a 64 között vereséget szenvedett a lengyel Pudától. Junior Európa- és világbajnokunk kicsit belealudt az elejébe, utána vissza tudott jönni a meccsbe, ám a befejezés nem sikerült. 15:13 lett oda a vége, és akkor még nem tudtuk, hogy az élet kísértetiesen megismétli önmagát ezen az észak-afrikai délutánon a mi kárunkra… Panka ezt követően legyőzte Petrát 15:6-ra, és egyedüli magyarként vágott neki a 32-es táblának. A japán Fukusimát rendkívül meggyőző fölénnyel, ugyancsak 15:6-ra verte, és ezek után érthetően optimistán várhattuk a nyolcaddöntőt. 

Márton Anna nagy hátrányból jött vissza a nyolcaddöntőben, ám a befejezés nem sikerült.

Ám következett az említett ismétlés… Panka az elején beragadt a nagyon kellemetlen stílusú kínai Qian ellen, a félidő 2:8 volt. Világbajnoki bronzérmesünk innen még visszajött a meccsbe, mi több, a vezetést is átvette, ám a vége most sem sikerült, az asszó 13:15-tel zárult, és ezzel Márton Anna a kilencedik helyen végzett. 

Ezzel számunkra véget ért az egyéni, vasárnap következhet az olimpiai kvalifikációs csapatverseny, melyen a 8 közé jutásért minden valószínűség szerint Japánnal mérkőzünk, és nagyon szurkolunk a sikerért… Gárdos Gábor vezetőedző a Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Várhelyi Kata kvartettnak szavazott bizalmat, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Tunisz, 181 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Záhonyi 15:6, Pusztai-Puda (lengyel) 13:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Fukusima (japán) 15:6.

Nyolcaddöntő: Márton-Qian (kínai) 13:15.

Végeredmény: 1. Szofija Velikaja (orosz), 2. Qian Jiarui (kínai), 3. Charlotte Lembach (francia) és Irene Vecchi (olasz), …9. Márton Anna, …33. Pusztai Liza, …59. Záhonyi Petra, …71. Várhelyi Kata, …81. Nagy Valentina, …85. László Luca, …92. Bérczy Dorottya, 93. Kelecsényi Mirabella, …111. Katona Renáta, …113. Mikulik Júlia, …166. Kern Bianka.További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink