Hír

Nagyon értékes ötödik hely

  • 2020.02.09

Ötödik helyen végzett a Borsody Emma, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású női párbajtőrcsapat a barcelonai Világkupán. Muhari Eszti remekelt, nagyon értékes ez az eredmény!

Az olimpiai kvalifikációs időszak legjobb eredményét érte el a nagyon fiatal, Borsody Emma, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású női párbajtőrcsapat. A barcelonai Világkupán elért ötödik hely rendkívül értékes teljesítmény, ugyanakkor tegyük hozzá: a tokiói kvalifikációra nincs esélye a mieinknek. Ám a “jövő csapata” címre okkal pályázhat ez a társaság… 

Muhari Eszti, Nagy Kinga, Borsody Emma és Kun Anna szépen teljesített Barcelonában.

A nap folyamán három olyan csapatot vertek meg a mieink, amelyek jóval előttünk állnak a világranglistán. Elsőként a nyolcaddöntőben azt az Észtországot, amellyel Csehország, kötelező 45:29-es legyőzése után találkoztunk. Az észtek a legutóbbi Vk-n aranyat nyertek, és számukra olimpiai kvalifikációs szempontból rendkívül fájó vereséget szenvedtek tőlünk. Végig vezetve nyertünk simán, 40:31-re, mindenki tett hozzá a sikerhez!

Ezt követően az oroszok elleni negyeddöntőben pontosan ugyanennyire, 40:31-re kaptunk ki, ám utána újabb bravúrok következtek! Az 5-8. helyért előbb Franciaországot 43:39-re, majd a világranglistát a verseny előtt vezető lengyeleket 37:28-ra győzték le a mieink. A “csapatmunka” természetesen közös, vívásban is igaz az együtt sírunk, együtt nevetünk mondás, ám azért jelen esetben emeljük ki Muhari Esztit, aki 17 évesen, befejező emberként világklasszis vívókat vert meg nagy különbséggel a befejező asszókban, oroszlánrészt vállalva ezzel a csapatsikerből!

Kun Anna az oroszok elleni negyeddöntőben.

Kovács Iván vezetőedző a versenyt követően így nyilatkozott: “Nagyon jó szellemű csapat vívott, mindenki tett hozzá ehhez az eredményhez, ám Muhari Eszti szenzációs vívását külön ki kell emelni. Az ötödik helynél jobban legutóbb a 2014-es kazanyi világbajnokságon szerepeltünk, ám ez a társaság képes arra, hogy még ennél is szebb sikereket érjen el!”

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Barcelona, 27 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Csehország 45:29 (Muhari +11, Borsody +3, Kun +2, Nagy 0).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 40:31 (Kun +6, Muhari +5, Borsody -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 31:40 (Muhari 0, Nagy 0, Kun -2, Borsody -7).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Franciaország 43:39 (Muhari +9, Kun -6).

Az 5. helyért: Magyarország-Lengyelország 37:28 (Muhari +13, Nagy -1, Kun -3).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Kína, 3. Egyesült Államok, …5. Magyarország (Borsody Emma, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga)További híreink

Aktuális

Február 23-a a magyar tőrvívás aranynapja! Női tőrcsapatunk szavakban vissza nem adható izgalmak után kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, míg Szemes Gergő aranyérmet nyert a poreci kadet Európa-bajnokságon! Gratulálunk!

Újabb két érmet szereztek a magyarok a poreci kadet Európa-bajnokságon. A női kardcsapat (Battai Sugár, Fenyősi Zita, Keszei Kira, Pusztai Zoé) izgalmas versenyen megvédte tavalyi Eb-elsőségét, a férfi párbajtőrcsapat 3. lett, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink