Hír

Negyedik a férfi kardcsapat

  • 2019.05.12

Az első olimpiai kvalifikációs versenyen negyedik helyen végzett a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron összeállítású férfi kardcsapat a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ha hozzávesszük, hogy Szatmári András nélkül állt fel Madridban a férfi kardválogatott. Ha hozzávesszük, hogy a negyeddöntőben a nehezebb ágra kerültünk, és a németekkel mérkőztünk. Ha hozzávesszük, hogy az olaszok elleni elődöntőben a spanyol bíró nem állt a helyzet magaslatán. És ha hozzávesszük, hogy a bronzéremért a világelső koreaiakkal kellett megmérkőzni, akkor elmondható, negyedik helyével nagyon szépen teljesített a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron összeállítású magyar férfi kardcsapat! 

A mieink a nyolcaddöntőben Japánnal kezdtek, és nem is lehetett kétséges a meccs végkimenetele, a nagyon “éles” magyar csapat 45:24-re nyert. Utána jött a nagy vízválasztó, a korábbi Európa- és világbajnok német válogatott volt a mieink ellenfele. Csanád extrát nyújtott, Áron vezéregyéniség volt, Nikó nagyszerűen szállt be, és nem is lehetett kétséges a nagyon magabiztos, 45:33-as magyar győzelem. Rendkívül fontos siker volt, ezzel bizonyossá vált, hogy a kvalifikációs rajt jól sikerült. 

Ilyen extázisban vívott Gémesi Csanád a negyeddöntőben.

A “szenzációsan sikerült” kitételt azonban nem sikerült meglépnünk. Az olaszok elleni elődöntőben Áron nagyszerűen teljesített, a spanyol bíró kevésbé, a további magyar szereplők pedig annyit nem tudtak hozzátenni, hogy összejöjjön a bravúr, 45:41-re kikaptunk. A bronzéremért aztán a világelső koreaiak voltak az ellenfelek, és 45:38-as vereséget szenvedtek a mieink, ezúttal az egész hétvégén nagyszerűt nyújtó Decsi Tomi teljesített a legjobban. 

Az egyéni verseny arany- és ezüstérmese zárta a magyar-német negyeddöntőt: ezúttal Max Hartung gratulált Szilágyi Áronnak.

Decsi András vezetőedzőt a bronzmeccs után arra kértük, hogy értékelje a hétvégét: “Kicsit még közel vagyunk az elvesztett elődöntőhöz és bronzmeccshez, így ambivalensek az érzéseim. Ám ennek ellenére kijelenthető: a körülményekhez képest, gondolok itt elsősorban Szatmári András hiányára, abszolút elégedettek lehetünk a hétvégével. Áron ezüstérme számomra aranyat ért, és a csapat minden tagja megtette a magáét ezen a napon. Nem szoktam a bíráskodással foglalkozni, de Áron aranymeccsének utolsó tusa igencsak vitatható volt, és az olaszok elleni elődöntőben a spanyol zsűri nagyon halovány produkciót nyújtott. Úgy éreztem ráadásul, hogy hibáit többnyira mi sínylettük meg.

A tét nagy volt, mindenki felspannolva érkezett az első kvalifikációs versenyre, beleértve bennünket is. Áron az egész hétvégén extrát nyújtott. Mindig komoly teljesítmény egy végigvívott egyéni után a csapatra százszázalékosan felpörögni, neki ez nem jelentett gondot… Decsi Tomi egyre céltudatosabb és eredményesebb, Csanád a csapaton ezerrel harcolt, mint mindig, és a kétszeresen beugró Iliász Nikó tökéletesen megoldotta a rá bízott feladatot. Úgyhogy, ahogy egyre tovább beszélgetünk, elmúlnak azok a bizonyos felemás érzések. Ha nem is kimagaslóan, de nagyon jól teljesítettünk ezen a hétvégén, büszke vagyok a fiúkra.”

Következő csapatfellépés a mieink számára a düsseldorfi Eb-n lesz, amelyen címvédőként lép pástra a magyar férfi kardcsapat!

Így örült a magyar kispad minden találatnak.

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Madrid, 27 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:24 (Gémesi +10, Decsi +6, Szilágyi +5).

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 45:33 (Gémesi +10, Szilágyi +5, Iliász +2, Decsi -5).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 41:45 (Szilágyi +5, Iliász 0, Decsi -4, Gémesi -5).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 38:45 (Iliász +3, Decsi 0, Szilágyi -1, Gémesi -9).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Korea, 4. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron)További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink