Hír

Negyedik a junior férfi kardcsapat

  • 2018.11.04

Szépen szerepelt a junior férfi kardválogatott (György Lehel, Kaiser Balázs, Rabb Krisztián, Urbán Tamás) a szocsi Világkupán. A mieink Japánt és az Egyesült Államokat legyőzve negyedikek lettek.

Nagyon erős junior csapat Világkupán bizonyította tehetségét Szocsiban fiatal, kadet Európa-bajnokainkra épülő válogatottunk. Arra ugyanis ebben a korosztályban többnyire csak a világbajnokságon akad példa, hogy a három vezető kontinens, Európa, Amerika és Ázsia legjobb fiataljai egyaránt elinduljanak egy versenyen. Ám most, a szocsi versenyen ott volt valamennyi erős rivális. 

A György Lehel, Kaiser Balázs, Rabb Krisztián, Urbán Tamás összeállítású csapat a nyolcaddöntőben Japánnal kezdett, és bizony, a világranglistán nem mi vagyunk előkelőbb pozícióban… Sokáig ez igazolódni is látszott, ám az utolsó körben a mieink nagy hátrányból fordítani tudtak, és 45:44-re győztek. A negyeddöntőben az Egyesült Államok számított favoritnak, ám a magyarok remekeltek, és esélyt sem hagytak az amerikaiaknak, 45:33 lett a vége. A folytatásban már nem sikerült az újabb bravúr, ám két szoros meccsen maradtak alul a mieink. Az elődöntőben Oroszország (42:45), a bronzmérkőzésen Korea (43:45) nyert, ám a magyar csapat a negyedik helyért is minden dicséretet megérdemel. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Kaiser Balázs, Rabb Krisztián, Urbán Tamás és György Lehel.

Erdmények. Junior férfi kardcsapat Világkupa, Szocsi, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:44 (Urbán +8, Rabb -2, Kaiser -2, György -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:33 (Urbán +6, Kaiser +3, Rabb +3).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 42:45 (Kaiser 0, Urbán 0, Rabb -3).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 43:45 (Rabb +6, Kaiser +3, Urbán -11).

Döntő: Franciaország-Oroszország 45:44.

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Korea, 4. Magyarország (György Lehel, Kaiser Balázs, Rabb Krisztián, Urbán Tamás, edzők: Gergácz László, Kovács Laura, Somlai Béla, Bódy Benjámin, válogatott edző: Navarrete József).További híreink

Aktuális

A férfi kardcsapat káprázatos ezüstérmével a magyar válogatott egy arany- és két ezüstéremnél tart. Gratulálunk a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású csapatnak, és a mestereknek.

Eseménynaptár

X

Támogatóink