Hír

Négyen Kaliforniában

  • 2019.03.14

A kaliforniai Anaheimben rendezik a tőrözők Grand Prix-versenyét. A nagyon erős mezőnyben két magyar férfi, és két női vívónk indul. Ez az utolsó tőrállomás, ami még nem olimpiai kvalifikációs.

A március 15-i ünnepi hétvégét viszonylagos “tiszteletben hagyta” a nemzetközi versenynaptár. Péntektől vasárnapig “csak” egy rangos esemény lesz, méghozzá az anaheimi férfi és női tőr Grand Prix. Ez lesz a fegyvernemben az utolsó olyan FIE-állomás, amely nem olimpiai kvalifikációs. Az eseményt másfél hónapos fegyvernemi szünet követi, és május elején már az eddigieknél is nagyobb tétért zajlanak már a versenyek. 

Az anaheimi Convention Center-ben rendezik a hétvégi tőr Grand Prix-t.

Persze, a kaliforniai egyéni állomás rendkívül fontos, elvégre az egyéni világranglistára kiemelt szorzóval számít, és itt foglalják el végső helyüket a vívók a “rajtrácsokon”, azaz kialakul a kvalifikációs időszak előtti sorrend. Ennek megfelelően természetesen nagyon erős mezőny jött össze, a nevezések alapján a férfiaknál a brit Kruse, a nőknél az amerikai Prescod számít - feltehetőleg sérülés miatt - egyedüli hiányzónak. 

Lássuk be, ebben a szakágban nem a mieink számítanak favoritnak, ennek megfelelően két-két versenyzőnk lép csupán pástra. A férfiaknál Dósa Dániel, és az Amerikában tanuló Németh András, a nőknél pedig Kreiss Fanni és Kondricz Kata. Reméljük, egész hétvégés programjuk lesz, ugyanis vasárnap rendezik majd a két 64-es főtáblát és a döntőket, míg pénteken lesznek a férfi, szombaton a női selejtezők. 

Jövő héten aztán újabb “nagyüzem”, budapesti férfi kard, belgiumi női kard, dél-amerikai férfi párbajtőr, és ázsiai női párbajtőr egyéni és csapat Vk-állomásokkal. De addig is a hétvégére: hajrá, magyarok!További híreink

Aktuális

Nagyszerű siker Párizsban! A világ egyik legnagyobb versenyén, a 373 indulós férfi párbajtőr Világkupán a 21 éves Siklósi Gergely és a 19 esztendős Koch Máté egyaránt bronzérmet nyert, gratulálunk!

Eseménynaptár

X