Hír

Nem telhetetlenek - csak igazi sportemberek

  • 2017.07.24

Kimagaslóan szerepeltek férfi kardozóink ezen a világbajnokságon, elvégre Szatmári András egyéni aranyérme után a csapat ezüstérmet nyert. Nem sokkal az eredményhirdetés után aKimagaslóan szerepeltek férfi kardozóink ezen a világbajnokságon, elvégre Szatmári András egyéni aranyérme után a csapat ezüstérmet nyert. Nem sokkal az eredményhirdetés után a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áront, illetve mesterét, a válogatott vezetőedzőjét, Decsi Andrást kértük értékelésre - egyikük sem nyilatkozott százszázalékosan elégedetten…

Világbajnoki ezüstérmeseink: Szatmári András, Decsi Tamás, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád.

Szilágyi Áron, akinek káprázatos fordításával világbajnoki döntős lett a válogatott: “Úgy éreztem, hogy egész nap döcögött a szekér. Akadtak mindannyiunknak jó asszói, de valahogy küszködtünk már a döntőig is, amit aztán a koreaiak kíméletlenül kihasználtak. A Curatoli elleni elődöntős fordításomat nem szeretném túldimenzionálni. Szeretek vele vívni, fekszik a stílusa, többször győztem már le nagy különbséggel. Most ebben a szituációban kerültünk össze, és természetesen nagyon örülök, hog sikerült a megfelelő különbséggel nyernem. Hogy milyen volt a szezonom? Igen, tudom, hogy Eb-ezüstöt nyertem, és csapatban vb-ezüstöt, Eb-bronzot, mégsem vagyok elégedett. Először is azért, mert aranyérem nélkül nem teljes a szezon. Másodszor, még közel van az egyéni világbajnoki verseny, amely messze nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Ugyanakkor panaszkodni sem fogok, ennél soha rosszabbat, szeretném megköszönni a csapattársaimnak, az edzőmnek, a stábunknak, a szponzoroknak és a szövetségnek ezt a szezont.”

Ugyanők, kiegészülve Decsi András vezetőedzővel.

Decsi András, a férfi kardválogatott vezetőedzője: “Mindig nehéz egy elveszített, pláne egy így elveszített döntő után nyilatkozni. Ugyanakkor az, hogy egy ilyen küzdelmes napon, ilyen szoros meccsek után világbajnoki ezüstérmesek lettünk, az feltétlenül nagy sikernek mondható, és bizonyítja, hogy van tartása ennek a csapatnak. Mindenki nagyon akart, nagyon küzdött, és ez elég volt három szoros és izgalmas győzelemhez, a döntőbe jutáshoz. Egy jól sikerült szezon után a világranglista élmezőnyébe kerültek vívóink, majd az Európa-, illetve világbajnokságon négy érmet nyertünk, és helyezéseket szereztünk. Azt gondolom, hogy minderre büszkék lehetünk, és azt is gondolom, hogy még nem értünk az utunk végére. Gratulálok a fiúknak, illetve a munkánkat segítő mestereknek, stábtagoknak.” 

És ugyanők, kiegészülve továbbá Decsi István és Gárdos Gábor mesterekkel. (A képről hiányzik Csanád mestere, Navarrete József.)További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X