Ötből négyen folytathatják Tbilisziben

okt 9, 2015 | Archív

Megkezdődött pénteken a felnőtteknek is a 2015/16-os Világkupa-szezon! A tbiliszi, olimpiai kvalifikáló férfi kardversenyen az öt magyar induló közül négyen folytathatják szombaton a

Megkezdődött pénteken a felnőtteknek is a 2015/16-os Világkupa-szezon! A tbiliszi, olimpiai kvalifikáló férfi kardversenyen az öt magyar induló közül négyen folytathatják szombaton a viadalt a 64-es főtábláról.

 

Új helyszínnel debütált a férfi kard Vk-szezon pénteken. Grúziában, közelebbről Tbilisziben még sosem rendeztek felnőtt Világkupa-versenyt, most rögtön olimpiai kvalifikáló viadallal nyitott a volt szovjet tagköztársaság. Mivel ebben a fegyvernemben nagy bánatunkra nem rendeznek a riói játékokon csapatversenyt, így az egyéni Vk-pontszámok döntenek  a részvételről – maximum két magyar indulhat Rióban. 

 

A nagy tétnek megfelelően rendkívül erős mezőny gyűlt össze Tbilisziben. Olimpiai bajnokunk, a riói kijtásra szinte százszázalékos bizonyossággal pályázó Szilágyi Áron kiemeltként természetesen nem vett részt a selejtezőkön, míg három csapattársa, Szatmári András, Iliász Nikolász és Gémesi Csanád közvetlenül a csoportmérkőzések után bejutott a 64-es főtáblára. Sajnos, ugyanez nem sikerült Decsi Tamásnak, aki a csoportkör után a hongkongi Changtól szenvedett 15:12-es vereséget. 

 
A szombati folytatásban négyen folytathatják a versenyt, HAJRÁ, MAGYAROK!
 
Férfi kard Világkupa-verseny, Tbiliszi, 156 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség, Szatmári András 6/0, Iliász Nikolász 5/1 (közvetlenül a 64-es főtáblára jutottak), Decsi Tamás 4/2 (továbbjutott). 
A legjobb 64 közé jutásért: Decsi-Chang (hongkongi) 12:15.

Szombaton a 64 között: Szilágyi-Yan (hongkongi), Szatmári-Roussset (francia), Gémesi-Bujkevics (fehérorosz), Iliász-Sbragia (olasz). 

2015. október 09.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM