Ötödik lett junior női kardcsapatunk

okt 26, 2015 | Archív

Ötödik helyen végzett a Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Pusztay Liza, Záhonyi Petra összeállítású junior női kardcsapat a sosnowieci Vk-versenyen. A mieink egyetlen tussal

Ötödik helyen végzett a Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Pusztay Liza, Záhonyi Petra összeállítású junior női kardcsapat a sosnowieci Vk-versenyen. A mieink egyetlen tussal szenvedtek vereséget a negyeddöntőben.

 

Elégedetten összegzett Gulácsi Ferenc válogatott edző a sosnowieci junior női kardcsapat Vk után. A Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Pusztay Liza, Záhonyi Petra összeállítású együttes szerinte minden dicséretet megérdemel, fegyelmezett és küzdeni tudó csapat, tele reményekkel. De mi is történt Lengyelországban? A britek elleni nyolcaddöntős győzelmet egy egyetlen tussal elvesztett negyeddöntő követte az amerikaiak ellen. A mieink az utolsó körig vezettek, a hajrában sajnos fordítottak a tengerentúliak. A folytatásban aztán két sima győzelem következett, ami ötödik helyet ért. 

 

És hogy ez miért értékes? Az egyébként sem lebecsülendő helyezés mellett azért, mert a 20 évesek versenyében egy 18 (Petra), egy 17 (Mira), egy 16 (Dorottya) és egy 14 esztendős (Liza) fiatallal állt fel a válogatott, azaz rájuk nézve remélhetőleg abszolút igaz a mondás: övék a jövő!

 
Junior női kardcsapat Világkupa, Sosnowiec, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:33.
Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 44:45 (Pusztai +1, Záhonyi -1, Kelecsényi M. -1).
Az 5-8. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:23. 
Az 5. helyért: Magyarország-Németország 45:37. 

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Pusztay Liza, Záhonyi Petra). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM