Hír

Pankáé a harmadik arany!

  • 2017.08.22

Márton Anna fölényes magabiztossággal nyerte az Universiade női kard egyéni versenyét, megszerezve ezzel a vívócsapat harmadik aranyérmét! Gratulálunk neki, és duplázó mesterének, Gárdos Gábornak!Márton Anna azért csak megmutatta! Az egész szezonban káprázatosat nyújtó, az összesített világranglistát a szezonban végül megnyerő, mindössze 22 éves magyar klasszisnak az Európa- és világbajnokság ebben az esztendőben nem sikerült. Az Universiade, az egyetemisták világbajnoksága viszont igen! De hogyan?! Pankát megszorítani sem tudták, az MTK vívója, Gárdos Gábor tanítványa elképesztő magabiztossággal nyerte meg a versenyt. A csoportkör után öt direkt kieséses asszó vezetett a dobogó legfelső fokáig, 15:2-től 15:12-ig terjedt a győzelmek különbsége.

Márton Anna a döntőben, a koreai Hvang ellen vívta a legszorosabb asszóját, az is 15:12 lett... 

Az első volt a 15:2, az amerikai Michel nem erről mesél majd az unokáinak… A nyolcaddöntőben a remek csoportkört produkáló, táblaegyes fehérorosz Andrejeva döbbenhetett rá arra, hogy a direkt táblán mindez mit sem ér (15:11). Ettől kezdve pedig jött az ázsiai expressz, mellyel Panka átrobogott ellenfelein. Először két japánt döbbentett rá arra, hogy nem lesz rendszeres a távol-keletiek győzelme vele szemben - a vb volt a kivétel… Az éremért Takasima kapott egy sima 15:6-ot, majd az elődöntőben Emurát verte 15:8-ra a magyar klasszis. A döntőben pedig a koreai Hvang, és egy 15:12 következett, ami egyben Márton Anna aranyérmét jelentette!

Minden napra egy dobás! Ezúttal Pankát repítették a társak...

Gratulálunk Pankának, és az immár kétszeresen koronázott mesternek, Gárdos Gábornak az újabb sikerhez, miként a magyar küldöttségnek is, amely az Universiade egyéni versenyeit ezzel kimagasló, 3 arany-, 1 ezüstérmmel zárta, fölényesen vezetve a sportági éremtáblázatot!

Legmagasabb, legszebb, legjobb, legaranyosabb. (Fotók: Kreiss Gábor)

Az már magyar idő szerint délelőtt eldőlt, hogy Márton Anna mellett nem lesz kiért szorítanunk a végküzdelmekben. Férfi tőrben legjobbunk, Dósa Dani nagyon bíztatóan kezdett, de veretlen csoportkör után, a 32 között az orosz Szemenyuktól simán kikapott (8:15). Ugyanitt búcsúzott az Amerikában tanuló Németh András is (Luperi, 7:15). Balogh Boldizsár a 64 között esett ki (Serri, 4:15), míg Hári Máté a csoportkörben. Nem volt különösebb sikertörténet további női kardozóink szereplése sem. Itt Katona Renáta búcsúzott a csoprtmeccsek után, míg Záhonyi Petrának (Park, 8:15) és Mikulik Júliának (Shchukla, 9:15) a 32 jelentette a végállomást. 

Az egyéni versenyek ezzel véget értek, szerdán a férfi kardozók és a női párbajtőrözők csapatversenyével folytatódik az Universiade. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Universiade, Tajpej. 

Férfi tőr egyéni, 68 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség, Németh András 3/3, Balogh Boldizsár 3/3 (továbbjutottak), Hári Máté 1/4 (kiesett).

A legjobb 32 közé jutásért: Németh-Shin (amerikai) 15:13, Balogh-Serri (szlovák) 4:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Szemenyuk (orosz) 8:15, Németh-Luperi (olasz) 7:15.

Végeredmény: 1. Csucsukalo (ukrán), 2. Macujama (japán), 3. Paroli (olasz) és Hercik (ukrán), …17. Dósa Dániel, …30. Németh András, …39. Balogh Boldizsár, …53. Hári Máté.

Női kard egyéni, 61 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna 4 győzelem/2 vereség, Záhonyi Petra 4/2, Mikulik Júlia 3/2 (továbbjutottak), Katona Renáta 2/4 (kiesett). 

A legjobb 32 közé jutásért: Mikulik-Singleton-Comfort (amerikai) 15:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Michel (amerikai) 15:2, Mikulik-Shchukla (török) 9:15, Záhonyi-Park (koreai) 8:15.

Nyolcaddöntő: Márton-Andrejeva (fehérorosz) 15:11.

Negyeddöntő: Márton-Takasima (japán) 15:6.

Elődöntő: Márton-Emura (japán) 15:8.

Döntő: Márton-Hvang (koreai) 15:12.

Végeredmény: 1. Márton Anna (edző: Gárdos Gábor), 2. Hvang (koreai), 3. Emura (japán) és Mormile (olasz), …22. Záhonyi Petra, …25. Mikulik Júlia, …46. Katona Renáta.További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X