Hír

Részletek a Vívás Világnapi Flashmobról

  • 2018.09.05

Miként arról korábban beszámoltunk, a Hősök terén, szeptember 8-án, szombaton 10 órától rendezzük a Vívás Világnapja tiszteletére az országos Flashmob akciónkat. Részletek az írásunkban!

A hagyományoknak megfelelően ebben az esztendőben is aktívan részt vesz a Magyar Vívó Szövetség a Vívás Világnapja alkalmából rendezett Flashmob megmozduláson. Tavaly a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, és kertjében volt az ötperces szabadvívás több száz sportoló részvételével, idén egy újabb kultikus fővárosi helyszínt, a Hősök terét (kpéünkön) népesítjük majd be fegyverforgatókkal. 

A találkozás fél 10 és háromnegyed 10 között lesz a Műcsarnok lépcsőinél. Van lehetőség a helyszínen az átöltözésre is, méghozzá a Műcsarnok öltözőjében. Ugyanakkor kérünk mindenkit, hogy aki teheti, vívóruhában érkezzen a helyszínre. Válogatottjaink és válogatott edzőink is ott lesznek az eseményen, utánpótlás kerettagjainknak kötelező a részvétel. A mestereket kérjük, hogy válogatott melegítőben érkezzenek a Hősök terére. A szabadvívás pontosan 10 órakor kezdődik majd, és körülbelül öt percig tart. Az eseményt fotósok, videósok rögzítik, és drónnal is felvesszük majd a történéseket. Az akció végén közös fénykép készül majd a résztvevőkről, és lehetőség nyílik autogram kérésére is világklasszis vívóinktól.

Tavaly a Nemzeti Múzeum lépcsőjét és udvarát népesítették be a vívók. Most a Hősök tere következik!

A Flashmob akció részben a felvezetése lesz majd a 2019-es, budapesti rendezésű, olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak, ezért kérjük, lehetőség szerint a vidéki szakosztályok is utazzanak a fővárosba, hogy minél többen lehessünk! Persze, más helyszínen is lesz majd Vívás Világnapi akció - a veterán vívók például az ismét életre hívott Balaton-bajnokság keretén belül köszöntik majd csodálatos sportágunkat!
További híreink

Aktuális

Szép volt, fiatalok! A heraklioni párbajtőr Vk-t Nagy Dávid nyerte, Andrásfi Tibi harmadik, Koch Máté hatodik. A burgosi női párbajtőr Vk-n Muhari Eszti ötödik, a hallei kadet tőr európai körversenyen Szemes Gergő második, Makk Domonkos nyolcadik lett!

Eseménynaptár

X