Hír

Sportágunk a karanténban (6. rész) - Kovács Iván

  • 2020.05.10

Furcsa, nehéz, de fegyelmezett napokat él sportágunk. Vívóinkat, mestereinket, szakembereinket látogatja meg fényképészünk, Kovács Márton. Fotók és mondatok - miként telik a karantén.

Kovács Iván, a női párbajtőr-válogatott vezetőedzője, a BVSC mestere, korábbi kétszeres olimpiai ezüstérmes, és kétszeres világbajnok párbajtőröző, aki a sorozatban korábban látottakhoz hasonlóan szinte sose töltött ennyi időt otthon, mint mostanság.

Kovács Iván, a gitáros: “Szezononként jó, ha három szabad hétvégém van, most viszont minden megváltozott, a párom, Olga örömére, másfél hónapja otthon vagyok. Így a gitárom is újra előkerült. Legutóbb az Év sportolója gálaesten léptünk fel egy alkalmi zenekarral, most újra rendszeresen játszom idehaza, de koncertet azért még nem tervezünk…”


Kovács Iván, a láncfűrészes: “Veresegyházon lakunk egy családi házban, és rengeteg tennivalót pótoltam be a karantén során. Mindig az volt a vágyam, hogy Budapest közelében, de vidéken éljek, és végül ez megadatott. Úgyhogy a fűrésznek semmi köze a rockhoz, a kerti munkákhoz használom.”


Kovács Iván, a kerti munkás: “Nem a fotó kedvéért került a kezembe a talicska, teljes kertátalakítást végeztünk az elmúlt időszakban. Sziklakert, palántázás, mindent mi csináltunk. Komolyan vettem a karantént, segítségem is csak a párom édesanyja volt. Nagyjából elkészültünk mindennel, úgyhogy kezdődhetne a vívás…”


Kovács Iván, és a magas ágyás: “Decsi András kollégámhoz hasonlóan nekem is vannak magas ágyásaim, ebbe éppen hagymát ültettem. Azért most már ilyenkor is a víváson jár az eszem… Versenyeket szerintem már csak ősszel rendeznek majd, nem lesz könnyű összeegyeztetni az elmaradt versenyeket a következő szezonnal…”


Kovács Iván, az elemző: “Rengeteg anyagom van a vívásról, és azokat rendszeresen használom is. Remélem, hamarosan újraindulnak az edzések, bár a mi helyzetünket tovább nehezíti, hogy klubom, a BVSC termét éppen felújítják. Beindul lassan a válogatott munkája is, a tanítványaimmal végig tartottam a kapcsolatot, hetente videojelentést küldtek arról, mit végeztek el. Persze, ez nem pótolja az asszózást és az iskolázást, de már nem kell sokat várni arra sem…”További híreink

Aktuális

Bizonytalan ideig nem rendezünk vívóversenyeket idehaza. Minden ezzel kapcsolatos változásról honlapunk azonnal beszámol. Vigyázzunk egymásra, és maradjunk otthon!

Eseménynaptár

X

Támogatóink