Hír

Szép magyar kerekesszékes sikerek

  • 2017.05.15

A magyar válogatott nagyszerű mérleggel, zárva - 4 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzéremmel -elhódította a Nemzetek Nagydíját a hollandiai kerekesszékes vívó Világkupa-versenyen,A magyar válogatott nagyszerű mérleggel, zárva - 4 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzéremmel -elhódította a Nemzetek Nagydíját a hollandiai kerekesszékes vívó Világkupa-versenyen, gratulálunk! Győzött Osváth Richárd - ő kétszer is -, Krajnyák Zsuzsanna, valamint amagyar női párbajtőrcsapat.

Az első napon Osváth Richárd megőrizte idei veretlenségét tőrben újra a mezőny élén végzett, Veres Amarilla és Krajnyák Zsuzsi pedig egyaránt harmadik helyezést ért el női párbajtőrben. A folytatásban ugyancsak három érem termett, Krajnyák Zsuzsi tőrben nagy küzdelemben győzte le minimális különbséggel a döntőben a sportág másik kiemelkedő egyéniségét, a hong-kong-i Ju Csit, majd a B kategóriában Dani Gyöngyi szerzett nagyon értékes ezüstérmet. A szombati érempalettát Hajmási Évi tette teljessé a női tőr A kategóriás bronzérmével, csak csapattársa, Krajnyák Zsuzsi tudta őt megállítani. 

Osváth Ricsi két versenyszámban nyert Vk-aranyat.

Vasárnapra sem maradtunk érmek nélkül, két arany- és egy ezüstérmet szereztek vívóink a zárónapon! Osváth Richárd nagyszerű vívással megnyerte élete első kard Vk-versenyét is, melyen megismétlődött a riói paralimpia döntője az ukrán Andrij Demcsukkal. Mellette Hajmási Évi szerzett Pisa után ismét ezüstérmet, ezúttal sokkal nagyobb küzdelemre késztetve a szintén ukrán Breust. Veres Amarillát makacs vállsérülése hátráltatta, így is szerzett egy értékes hatodik helyet. A női párbajtőr csapatversenyre is árnyékot vetett ez a sérülés, mert Amarilla alig tudta felemelni a karját, de a csapat komoly erőfeszítéseket téve megoldotta a feladatot, a franciákat, majd a lengyeleket legyőzve lett aranyérmes. Feltéve ezzel az i-re a pontot - Nemcsik Zsolt szakágvezető válogatottja nagyszerűen szerepelt.

Krajnyák Zsuzsi és Hajmási Évi egyaránt nagyszerűen szerepelt.

A magyar versenyzők eredményei. Női tőr egyéni A kategória, 19 induló: 1. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor), …3. Hajmási Éva (e.: Beliczay Sándor és Erdei Péter), …17. Fóris Erika.

Női tőr egyéni B kategória, 13 induló: 2. Dani Gyöngyi  (e.: Feczer Viktor).

Férfi párbajtőr egyéni A kategória, 37 induló: 5. Mató Gyula, …26. Göttlinger Dániel, …28. Horváth Gábor.

Férfi párbajtőr egyéni B kategória, 19 induló: 5. Tarjányi István, …11. Gergely István.

Férfi tőr egyéni A kategória, 32 induló: 1. Osváth Richárd  (e.: Beliczay Sándor és Erdei Péter), …14. Mató Gyula, …18. Horváth Gábor.

Női párbajtőr egyéni A kategória, 20 induló: 3. Krajnyák Zsuzsanna (e.: Feczer Viktor) és Veres Amarilla  (e.: Pákey Béla), …17. Fóris Erika.

Női párbajtőr egyéni B kategória, 13 induló: 7. Dani Gyöngyi.

Férfi kard egyéni A kategória, 21 induló: 1. Osváth Richárd (e.: Erdei Péter és Beliczay Sándor), …10. Göttlinger Dániel.

Férfi kard B kategória, 16 induló: 8. Tarjányi István.

Női kard A kategória, 16 induló: 2. Hajmási Éva (e.: Erdei Péter és Beliczay Sándor), …6. Veres Amarilla.

Női párbajtőrcsapat, 6 induló: 1. Magyarország (Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla).További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X