Hír

Szász-Kovács Emese Grand Prix-győztes!

  • 2018.05.28

A hét nagyszerűen kezdődött! A kolumbiai Caliban, magyar idő szerint a hétfő hajnali órákban megnyerte a női párbajtőr Grand Prix-t Szász-Kovács Emese. Gratulálunk riói bajnokunk újabb sikeréhez!

Szász-Kovács Emese egyszerűen fantasztikus! Olimpiai bajnokunkat ezúttal a föld túloldalán sem lehetett megállítani, Kulcsár Győző tanítványa szinte napra pontosan egy évvel tavalyi, bogotai győzelme után, ezúttal Caliban nyerte meg a női párbajtőr Grand Prix-t, és ezzel megerősítette helyét a világranglista élén!

Szász-Kovács Emese pályafutása 12. Vk-, illetve GP-győzelmét ünnepelhette.

Pedig az utazás nem jól kezdődött a miniküldöttség számára. Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány beszámolója szerint ugyanis két klasszis párbajtőrözőnk - Emese mellett Rédli András indult a szezon utolsó GP-viadalán - vívózsákja nem érkezett meg. Szerencsére, egy nap késéssel megjöttek a felszerelések, így nem volt akadálya a vasárnapi pástra lépésnek - természetesen mindkét sztárunk kiemeltként, a 64 között kezdett. Magyar szempontból ez a nap sem indult túl jó, mivel a férfi versenyen Rédli András az első körben 12:11-es vereséget szenvedett a német Herzbergtől. 

Olimpiai bajnokunk a döntőben az amerikai Courtney Hurleyt győzte le 15:11-re.

Aztán viszont Emese megkezdte egész napos, magyar idő szerint hétfő hajnalig nyúló menetelését! A Vasas klasszisa először az ukrán Bezsurát győzte le 15:12-re, majd a koreai Li ellen egyetlen tussal, 13:12-re nyert. A nyolcaddöntőben az amerikai Nixon következett, és egy újabb 15:12. Aztán jöhettek az olaszok. Előbb az éremért Ferrari (15:13), majd a kettőbe jutásért Isola (15:10) gratulálhatott a magyarnak. Majd következett az utolsó akadály a döntőben, az amerikai Courtney Hurley személyében. Neki sem volt sok esélye, 15:11 lett a vége! 

Kolumbiában konfettieső is járt a győztesnek...

Ezzel Kulcsár Győző tanítványa csodálatos pályafutása tizenkettedik Vk-, illetve GP-aranyérmét ünnepelhette - korántsem tucatteljesítmény… Jöhet az Európa-, majd a világbajnokság!

Eredmények. Férfi párbajtőr Grand Prix, Cali, 128 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Herzberg (német) 11:12.

Végeredmény: 1. Borel (francia), 2. Jung (koreai), 3. S. Park (koreai) és Jerent (francia), …34. Rédli András.

Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Cali, 98 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Bezsura (ukrán) 15:12.

A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Kovács-Li (koreai) 13:12.

Nyolcaddöntő: Szász-Kovács-Nixon (amerikai) 15:12.

Negyeddöntő: Szász-Kovács-Ferrari (olasz) 15:13.

Elődöntő: Szász-Kovács-Isola (olasz) 15:10.

Döntő: Szász-Kovács-C. Hurley (amerikai) 15:11.

Végeredmény: 1. Szász-Kovács Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), 2. C. Hurley (amerikai), 3. Mallo (francia) és Isola (olasz).További híreink

Aktuális

Ennél jobban nem kezdődhetett volna! Márton Anna kimagasló vívással nyerte az orleans-i, szezonnyitó női kard egyéni Világkupa-versenyt! A döntőben 15:10-re verte spanyol ellenfelét, gratulálunk Pankának és mesterének, Gárdos Gábornak!

Eseménynaptár

X