Hír

Szász-Kovács Emese ötödik Dubajban

  • 2018.05.05

Ötödik helyen zárt olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese a dubaji női párbajtőr egyéni Világkupán. Kulcsár Győző tanítványa három szép győzelem után a kínai Szun Jiven-től szenvedett vereséget.

Szász-Kovács Emesében mindig bízni lehet, mi több, kell. Olimpiai bajnokunk ezúttal a dubaji Világkupán szerzett értékes helyezést, és három perctől eltekintve a formájával is abszolút elégedett lehetett. Az, sajnos, már a korai órákban kiderült, hogy ismét “egykeként” szerepel a magyarok közül az élmezőnyben. A 64-es tábla magyar-magyar meccsel indult, Emese 13:7-re győzte le Szabó Rékát, ám a meccs szorosabb volt, mint a végeredmény mutatja, klasszisunk az utolsó másodpercekben húzott el ennyire. Réka mellett Kun Anna kvalifikálta magát a 64-be, ám a tatai tehetség az észt Kuusktól 15:12-es vereséget szenvedett.

Emese izgalmas asszóban győzte le régi riválisát, a román Popescut.

Így maradt Emese, aki viszont szépen menetelt tovább. A következő körben a hongkongi Hsziehet az asszó közepe után egyszerűen állva hagyta, utána már tust is alig tudott szúrni az ázsiai. A nyolcaddöntőben egy nagyon régi rivális, a román Popescu (korábban Branza) személyében. A két rutinos klasszis az utolsó három percre, mi több az utolsó másodpercekre hagyta a döntést, és a befejezés Kulcsár Győző tanítványának sikerült - 8:5 lett a vége. A negyeddöntőben újabb “nagy név”, a riói olimpián bronzérmet nyerő Szun Jiven következett. A meccs eleje jól alakult. Emese az első harmadot 3:0-ra nyerte, és a második után is 6:4-re vezett. A vége azonban most nem jött össze. 8:7 után olimpiai bajnoknőnk nem adott több egylámpás találatot, így a kínai végül 15:12-re nyert, Emese pedig ötödikként zárt - ami természetesen nagyon szép eredmény. 

Most Szun győzött, ám az olimpiai döntőben Emese győzött, a kínai bronzot nyert. Nem cserélnénk...

Neki és mesterének egyaránt gratulálunk, és várjuk a holnapi folytatást a csapatversenyen!

Eredmények. Női párbajtőr Világkupa, Dubai, 191 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Szabó 13:7, Kun-Kuusk (észt) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Kovács-Hszieh (hongkongi) 15:7.

Nyolcaddöntő: Szász-Kovács-Popescu (román) 8:5.

Negyeddöntő: Szász-Kovács-Szun J. (kínai) 12:15.

Végeredmény: 1. Szun Jiven (kínai), 2. Epée (francia), 3. Csoj (koreai) és Kolobova (orosz), 5. Szász-Kovács Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), …49. Kun Anna, …64. Szabó Réka, …66. Budai Dorina, …126. Nagy Kinga, …161. Mihály Kata.


Férfi tőr Világkupa, Szentpétervár, 191 induló. Végeredmény: 1. Pauty (francia), 2. Foconi (olasz), 3. Li (koreai) és Cseremisinov (orosz), …97. Dósa Dániel, …140. Kiss Dániel, …155. Mátyás Bálint, …159. Frűhauf Benjámin.További híreink

Aktuális

Rabb Krisztián után Pusztai Liza is aranyérmet nyert a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián! Liza a döntőben 15:9-re verte a mexikói Botellót. Gratulálunk neki és mestereinek! Ezzel egyedül Magyarország szerzett két aranyat az ifi olimpia vívóversenyein!

Eseménynaptár

X