Hír

Szász-Kovács Emese ötödik Dubajban

  • 2018.05.05

Ötödik helyen zárt olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese a dubaji női párbajtőr egyéni Világkupán. Kulcsár Győző tanítványa három szép győzelem után a kínai Szun Jiven-től szenvedett vereséget.

Szász-Kovács Emesében mindig bízni lehet, mi több, kell. Olimpiai bajnokunk ezúttal a dubaji Világkupán szerzett értékes helyezést, és három perctől eltekintve a formájával is abszolút elégedett lehetett. Az, sajnos, már a korai órákban kiderült, hogy ismét “egykeként” szerepel a magyarok közül az élmezőnyben. A 64-es tábla magyar-magyar meccsel indult, Emese 13:7-re győzte le Szabó Rékát, ám a meccs szorosabb volt, mint a végeredmény mutatja, klasszisunk az utolsó másodpercekben húzott el ennyire. Réka mellett Kun Anna kvalifikálta magát a 64-be, ám a tatai tehetség az észt Kuusktól 15:12-es vereséget szenvedett.

Emese izgalmas asszóban győzte le régi riválisát, a román Popescut.

Így maradt Emese, aki viszont szépen menetelt tovább. A következő körben a hongkongi Hsziehet az asszó közepe után egyszerűen állva hagyta, utána már tust is alig tudott szúrni az ázsiai. A nyolcaddöntőben egy nagyon régi rivális, a román Popescu (korábban Branza) személyében. A két rutinos klasszis az utolsó három percre, mi több az utolsó másodpercekre hagyta a döntést, és a befejezés Kulcsár Győző tanítványának sikerült - 8:5 lett a vége. A negyeddöntőben újabb “nagy név”, a riói olimpián bronzérmet nyerő Szun Jiven következett. A meccs eleje jól alakult. Emese az első harmadot 3:0-ra nyerte, és a második után is 6:4-re vezett. A vége azonban most nem jött össze. 8:7 után olimpiai bajnoknőnk nem adott több egylámpás találatot, így a kínai végül 15:12-re nyert, Emese pedig ötödikként zárt - ami természetesen nagyon szép eredmény. 

Most Szun győzött, ám az olimpiai döntőben Emese győzött, a kínai bronzot nyert. Nem cserélnénk...

Neki és mesterének egyaránt gratulálunk, és várjuk a holnapi folytatást a csapatversenyen!

Eredmények. Női párbajtőr Világkupa, Dubai, 191 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Szabó 13:7, Kun-Kuusk (észt) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Kovács-Hszieh (hongkongi) 15:7.

Nyolcaddöntő: Szász-Kovács-Popescu (román) 8:5.

Negyeddöntő: Szász-Kovács-Szun J. (kínai) 12:15.

Végeredmény: 1. Szun Jiven (kínai), 2. Epée (francia), 3. Csoj (koreai) és Kolobova (orosz), 5. Szász-Kovács Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), …49. Kun Anna, …64. Szabó Réka, …66. Budai Dorina, …126. Nagy Kinga, …161. Mihály Kata.


Férfi tőr Világkupa, Szentpétervár, 191 induló. Végeredmény: 1. Pauty (francia), 2. Foconi (olasz), 3. Li (koreai) és Cseremisinov (orosz), …97. Dósa Dániel, …140. Kiss Dániel, …155. Mátyás Bálint, …159. Frűhauf Benjámin.További híreink

Aktuális

A pünkösdi hétvége legjobb eredménye a férfi kardcsapathoz köthető. A Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Szatmári András összeállítású válogatott negyedik lett a madridi Vilgkupán. Gratulálunk!

Eseménynaptár

X