Hír

Szász-Kovács Emese ötödik Szucsouban

  • 2017.11.11

Olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese újabb Vk-döntővel gyarapította kivételes eredménysorát: ötödikként zárt a szucsoui női párbajtőrversenyen. A többi magyarnak nem sok babér termett Ázsiában.

A legjobb kínai versenyző, a riói olimpiai bronzérmes Sun Ji állította meg Szász-Kovács Emesét a szucsoui női párbajtőr Világkupa-verseny negyeddöntőjében. Riói aranyérmesünk magabiztos győzelmekkel jutott a legjobb nyolc közé. Előbb a kínai Jangot, majd a német Sozanskát, végül az észt Kuuskot győzte le a 64-es táblán úgy, hogy a legszorosabb asszója 15:11 volt. Ezt követte a Sun elleni negyeddöntő, ahol a hazai páston vívó 25 éves ázsiai 15:12-re legyőzte tíz esztendővel idősebb ellenfelét - majd később megnyerte a versenyt. 

Emese a kínai Jangot verte először a 64-es táblán.

Emese így is gratulációt érdemlően szerepelt, és az ötödik helyen zárva értékes világranglistapontokkal gazdagodott. A társak nem tudtak maradandót alkotni, Budai Dorina nyert egyet a 64-es táblán (Holmes, 6:5), majd az ugyancsak amerikai Kathie Hurley legyőzte őt (11:15). Várnai Vivient a főtáblán a brazi Möllhausen (9:15), Szabó Rékát a román Popescu győzte le (8:15). Utóbbi asszót a nászokat megelőzően Bohus-Branza meccsnek titulálták… Vaasárnap a csapatversennyel folytatódik a Vk, ami magyar szempontból tán még fontosabb lesz.

E mondat kijelenthető a tokiói férfi tőr Vk-verseny kapcsán is, melynek egyéni állomásán a mieink közül Dósa Dániel volt főtáblás, ám annak első körében 15:9-re kikapott a francia Auclintől. Jöhet itt is a csapatverseny, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Tokió, 177 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Auclin (francia) 9:15.

Végeredmény: 1. Le Pechoux (francia), 2.Cassara (olasz) , 3. Luperi (olasz) és Meinhardt (amerikai), …46. Dósa Dániel, …126. Németh András, …146. Frűhauf Benjámin.

Szász-Kovács Emese újabb Vk-döntővel zárt Kínában.

Női párbajtőr egyéni Világkupa, Szucsou, 163 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Jang (kínai) 15:8, Budai-Holmes (amerikai) 6:5, Várnai-Möllhausen (brazil) 9:15, Szabó-Popescu (román) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Kovács-Sozanska (német) 15:11, Budai-K. Hurley (amerikai) 11:15.

Nyolcaddöntő: Szász-Kovács-Kuusk (észt) 15:9.

Negyeddöntő: Szász-Kovács-Sun Jiven (kínai) 12:15.

Végeredmény: 1. Sun Jiven (kínai), 2. Möllhausen (brazil), 3. Piekarska (lengyel) és Knapik-Miazga (lengyel), 5. Szász-Kovács Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), …31. Budai Dorina, …42. Várnai Vivien, …49. Szabó Réka.További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X