Szabad hétvége a felnőtteknek, hajrá a junioroknak

febr 14, 2019 | Hírek

Az év eleje óta először lesz olyan hétvége, hogy nem rendeznek felnőtt Világkupa-versenyt. A juniorok viszont hajráznak, minden fegyvernemben lesz Vk, négyben komoly magyar érintettséggel.

Sokszor leírtuk már, most talán utoljára szögezzük le – azzal, hogy szeptember helyett novemberben kezdődik a junioroknak a Világkupa-idény, nagyon besűrűsödött a szezon ezen szakasza. Így fordulhat elő, hogy a foggiai kadet és junior Európa-bajnokság február 22-én kezdődik, ám ezen a hétvégén még Világkupa-versenyeket redeznek – valamennyi fegyvernemben. 

Mielőtt azonban ezt részleteznénk, kezdjük a hétvégét a felnőttekkel – akik pillanatnyi lélegzethez, pihenőhöz jutnak, egyetlen Világkupa-, vagy Grand Prix-verseny sem lesz a víkenden. Több ilyen “eset” aztán nem is fordul elő egészen az áprilisi kadet és junior világbajnokságig – azt követően pedig igazán élesbe fordul a történet: megkezdődnek az olimpiai kvalifikáló versenyek, majd jön az Európa-bajnokság és a budapesti világbajnokság…

No de, ennyire azért ne szaladjunk előre, maradjunk a junioroknál. Négy hétvégi Vk-viadal számít a hazai válogatás utolsó állomásának, és talán egyedül férfi párbajtőrben tűnik egyértelműnek a helyzet az Eb- és vb-csapat összeállítását illetően, e fegyvernem bázeli Vk-jának nem ez lesz elsősorban a fő kérdése. Ugyanakkor női tőrben, női párbajtőrben és férfi kardban több nyitott helyzet akad ezen a téren, így aztán szombaton a franciaországi Dijonban (női párbajtőr) és a Párizs melletti Dourdanban (férfi kard), valamint a Bécs melletti Mödlingben (női tőr) ez is tétje lesz az egyéni Világkupának. Egyetlen helyszínen akadnak neves hiányzók a mieink közül, a dijoni viadalt Muhari Eszter és Büki Lili kihagyja. Egyrészt, ők kadetként már a juniorok között is biztosították részvételüket a közelgő foggiai Eb-n, másrészt két tehetségünk számtalan megmérettetés után végre az Európa-bajnokságra koncentrálhat… Vasárnap valamennyi helyszínen csapatversenyt rendeznek, hajrá, magyarok! 

Idehaza is lesz program: junior női kardban rendezik pénteken az utolsó Magyar Kupa-fordulót, e fegyvernemben ugyancsak ez dönt majd az Eb-részvételt jelenthető ranglistanegyedik hely kérdéséről. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Spiesz Anna hetedik a junior vb-n

Ismét helyezések jutottak a magyar válogatottnak a rijádi korosztályos vb-n. Junior női kardban Spiesz Anna hetedik lett, Kovács Zsanett, illetve a férfiaknál Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt.

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Élő eredmények

Közelgő események