Hír

Szalay Gyöngyi vívóterem

  • 2018.03.22

Hétszeres világbajnokunkról, a decemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt Szalay Gyöngyiről nevezték el a Tapolcai Vívóklub vívótermét. A névadó ünnepséget csütörtökön tartották.

Forrás: Batsányi János Gimnázium és Kollégium - Facebook oldal

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy nincsenek csodák, vagy pedig abban, hogy a világon minden csoda.” - Albert Einstein gondolatával kezdődött március 22-én a Szalay Gyöngyi emlékére elnevezett vívóterem névadó ünnepsége. A gimnázium diákjainak és tanárainak csoportja hallgatta meghatottan a korán és meglepő hirtelenséggel elhunyt, szeretett olimpikonról megemlékező összeállítást. Egy videóbejátszás segítségével bemutatták Szalay Gyöngyi 1993-as, esseni világbajnokságon csapatban elért első helyezésért vívott egyik asszóját, amelyet a Tapolca Vívóklub gimnazista növendékeinek vívásbemutatója követett. Horváth Ernő, Gyöngyi férje, a Tapolca Vívóklubnak ajándékozta a nagyszerű vívó 1996-os atlantai olimpián viselt formaruháját és akkreditációs kártyáját. A megemlékezés Szent-Györgyi Albert gondolatával zárult: „A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.” Ennek jegyében őrzi az iskola Szalay Gyöngyi emlékét a névadással, amelyet születésnapja tiszteletére rendezett az intézmény.További híreink

Aktuális

A sikeres diákolimpia után egy héttel veterán országos bajnokságot rendeztünk Törökbálinton. Itt is csak győztesek voltak, közte Sákovicsné Dömölky Lídia, aki 82 évesen vívta meg újabb győztes asszóját!

Eseménynaptár

X