Hír

Szilágyi Áron ismét a Sportolók bizottságában

  • 2017.08.05

A lipcsei világbajnokságon ismét szavaztak a vívók arról, hogy melyik hat sportoló képviselje az érdekeiket a FIE sportolói bizottságában. A voksoláson Szilágyi Áron bekerült a testületbe.

“Azért örülök ennek a sportolók részéről érkező elismerésnek, mert igazából semmit sem tettem érte.” - kommentálta a friss hírt kétszeres kardvívó olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron.  “Lipcsében, illetve a világbajnokság előtt próbáltam minden idegszálammal a versenyre koncentrálni, és ugyan tudtam a szavazásról, de senkinél sem lobbiztam azért, hogy ismét bekerüljek a szervezetbe. Persze, a belülről jövő elismerés mindig jólesik, és talán ez visszajelzés azzal kapcsolatosan is, hogy sikeresen végeztem eddigi munkámat a sportolói bizottság elnökeként.” 

A világbajnokságon hat sportolót választottak a 12 fős testületbe a vívók, a másik hatot a FIE végrehajtó bizottsága jelöli ki. A bizottság pedig első, októberi ülésén választja majd meg saját elnökét. Ezzel kapcsolatosan Áron elmondta, hogy nem tartja mindenek felettinek, hogy ismét elnök legyen, mi több, azt is átgondolja, hogy elfogadja-e az esetleges jelölést - elvégre rengeteg egyéb feladata akad, elsősorban a versenyzés. Igaz, ezekben a napokban nem ez játssza a főszerepet. A Vasas 27 esztendős klasszisa, Decsi András tanítványa ugyanis a közeljövőben sorra kerülő esküvőjére készül. Hogy hol és mikor lesz, azt majd ő osztja meg azzal, akivel szeretné - így van ez rendjén…

Visszatérve a sportdiplomáciára: vívósportunk sokadik elismerése az újabb szerepvállalás. Hogy csak a legfontosabbakat említsük: a FIE novemberi közgyűlésén a Csampa Zsolt elnök vezette küldöttségünk lobbizásának eredményeképpen, éppen Áron prezentációját követően Budapest kapta meg a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokság rendezési jogát. Ugyanezen az ülésen Szabó Bence, ugyancsak kétszeres olimpiai bajnok kardvívónk bekerült a FIE legrangosabb testületébe, a végrehajtó bizottságba. Nemrégiben, a tbiliszi Eb előtt pedig Boczkó Gábor - most már nem csupán világbajnok és olimpiai érmes párbajtőröző, hanem megbízott főtitkár - került be az európai szövetség ugyanezen testületébe. Aki pedig pénteken levélben gratulált Áronnak, és Csampa Zsoltnak az újabb elismeréshez, az nem más mint az ugyancsak világbajnok Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke…
További híreink

Aktuális

Aranyérmet nyert a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású férfi kardcsapat az újvidéki Európa-bajnokságon. Válogatottunk a döntőben Olaszországot győzte le. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Eseménynaptár

X