Hír

Szocsiban és Londonban kezdenek a juniorok

  • 2018.11.02

A kadetok után a juniorok is megkezdik nemzetközi szereplésüket a 2018/19-es szezonban. A Világkupa-nyitányon a mieink közül Szocsiban a férfi kardozók, Londonban a férfi tőrözők lépnek pástra.

A nemzetközi versenynaptár átalakításának következtében az utóbbi években megszokottnál még sűrűbb nemzetközi programja lesz a junioroknak. A korosztályos világversenyeket - idén a kadet és junior Eb-t Foggiában, a vb-t Torunban rendezik - megelőző szezon ugyanis mindössze négy hónapig, novembertől februárig tart. Remélhetőleg a mieink főszereplésével, elvégre ismét remek garnitúránk van, gondoljunk csak többek között Pusztai Lizára, Rabb Krisztiánra, Andrásfi Tibire, Nagy Dávidra, Koch Mátéra, Borsody Emmára, Hajas Nórira, vagy a kadetok közül Muhari Eszterre, Battai Sugira, és még sorolhatnánk. 

Visszatérnek Szocsiba a tavalyi kadet Eb-n itt aranyérmet nyerő kardozóink. Kaiser Balázsnak, Baaken Mátyásnak, Urbán Tamásnak és Rabb Krisztiánnak most már a juniorok között kell helyt állnia.

Az első megmérettetés ezen a hétvégén lesz, junior férfi kardozóink Szocsiban, férfi tőrözőink Londonban lépnek pástra Világkupa-versenyen. Ebben a korosztályban, e két fegyvernemben, az elmúlt szezonokban nem sok magyar babér termett. Most elsősorban a kardozóktól várhatunk többet, elvégre a legutóbbi két szezonban a kadetok között csapat Eb-aranyérmet nyerő fiatalok “beleöregedtek” a mezőnybe. Ugyanakkor ne feledjük, hogy az újdonsült ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztián vezérletével rajtoló fiatalok első évesek a junorok között, úgyhogy nekik sem lesz könnyű a feladatuk. Pláne nem férfi tőrözőinknek, ahol a teljes tavalyi magyar élmezőny felnőtté vált, ráadásul ők sem szállították a sikereket…


Szocsiban egyéniben és csapatban, Londonban csak egyéniben rendeznek Világkupa-versenyeket (vasárnap számunkra nem hazai válogató, U23-as európai körverseny lesz), hajrá, magyarok! 


Egy hét múlva pedig a felnőttek is beszállnak…További híreink

Aktuális

Befejeződött a budapesti világbajnokság. Magyarország egy arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat negyedik helyén végzett. Csodálatos napokat éltünk át, köszönjük vívóinknak, a közönségnek és a szervezőknek!

Eseménynaptár

X

Támogatóink