Szocsiban és Londonban kezdenek a juniorok

nov 2, 2018 | Archív

A kadetok után a juniorok is megkezdik nemzetközi szereplésüket a 2018/19-es szezonban. A Világkupa-nyitányon a mieink közül Szocsiban a férfi kardozók, Londonban a férfi tőrözők lépnek pástra.

A nemzetközi versenynaptár átalakításának következtében az utóbbi években megszokottnál még sűrűbb nemzetközi programja lesz a junioroknak. A korosztályos világversenyeket – idén a kadet és junior Eb-t Foggiában, a vb-t Torunban rendezik – megelőző szezon ugyanis mindössze négy hónapig, novembertől februárig tart. Remélhetőleg a mieink főszereplésével, elvégre ismét remek garnitúránk van, gondoljunk csak többek között Pusztai Lizára, Rabb Krisztiánra, Andrásfi Tibire, Nagy Dávidra, Koch Mátéra, Borsody Emmára, Hajas Nórira, vagy a kadetok közül Muhari Eszterre, Battai Sugira, és még sorolhatnánk. 

Visszatérnek Szocsiba a tavalyi kadet Eb-n itt aranyérmet nyerő kardozóink. Kaiser Balázsnak, Baaken Mátyásnak, Urbán Tamásnak és Rabb Krisztiánnak most már a juniorok között kell helyt állnia.

Az első megmérettetés ezen a hétvégén lesz, junior férfi kardozóink Szocsiban, férfi tőrözőink Londonban lépnek pástra Világkupa-versenyen. Ebben a korosztályban, e két fegyvernemben, az elmúlt szezonokban nem sok magyar babér termett. Most elsősorban a kardozóktól várhatunk többet, elvégre a legutóbbi két szezonban a kadetok között csapat Eb-aranyérmet nyerő fiatalok “beleöregedtek” a mezőnybe. Ugyanakkor ne feledjük, hogy az újdonsült ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztián vezérletével rajtoló fiatalok első évesek a junorok között, úgyhogy nekik sem lesz könnyű a feladatuk. Pláne nem férfi tőrözőinknek, ahol a teljes tavalyi magyar élmezőny felnőtté vált, ráadásul ők sem szállították a sikereket…

Szocsiban egyéniben és csapatban, Londonban csak egyéniben rendeznek Világkupa-versenyeket (vasárnap számunkra nem hazai válogató, U23-as európai körverseny lesz), hajrá, magyarok! 

Egy hét múlva pedig a felnőttek is beszállnak…

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM