Hír

Tamás Henriette lett a szövetség új főtitkára

  • 2017.10.05

Egyhangú szavazással Tamás Henriettét választotta meg az MVSZ elnöksége a szövetség főtitkárának. Megválasztották a 2019-es budapesti vb szervezőbizottságának elnökét is, Sztaics István személyében.

A Magyar Vívó Szövetség csütörtöki elnökségi ülésén Csampa Zsolt elnök megköszönte az elmúlt hónapok, kinevezett főtitkár nélküli munkáját az irodának, és személy szerint az eddig megbízott főtitkárként dolgozó Boczkó Gábornak, akinek munkájával elmondása szerint “az egész magyar vívótársadalom nagyon elégedett volt”. Ugyanakkor azt a javaslatot tette, hogy a következő esztendőkre jelentősen megnövekedett feladatok okán az irodát új, gazdasági és adminisztrációs téren rendkívül képzett főtitkárral folytassa munkáját az MVSZ. Csampa Zsolt főtitkárként Tamás Henriettét javasolta az elnökség felé, aki jelenlegi is a miniszterelnökség kötelékében dolgozik. A TAO pénzek ellenőrzésében felelős hatáskört töltött be, nemzetközi tőrzsűriként dolgozik és komoly szerepet vállalt a 2013-as budapesti kerekesszékes világbajnokság rendezésében. Az elnökség egy tartózkodással, egyhangú szavazással választotta Tamás Henriettát főtitkárnak. Csampa Zsolt ezt követően felkérte Tamás Henriettát, Kolozsvári-Mézes Erika gazdasági igazgatót és Boczkó Gábor marketing és PR-igazgatót, hogy a következő elnökségi ülésre dolgozza ki az iroda működési struktúráját. 

Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség újonnan kinevezett főtitkára. (Tamás Henriettával a közeljövőben interjút közlünk.)

Az ülésen meghívott vendégként jelen volt Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is. A két prezident elmondta, hogy 2019-ben negyven napon belül rendezi meg a két szövetség sportága olimpiai kvalifikációs világbajnokságát, ami különleges jelentőségű. Több közös projektet terveznek majd, már csak azért is, mert a 2013-as, sikeres budapesti világbajnokság rendezésében is főszerepet vállalt az azóta MOB-főtitkárrá avanzsált Vékássy Bálint és csapata. Az elnökség megválasztotta a szervező bizottság elnökét, Sztaics István személyében. Csampa Zsolt elnök felkérte László Dezsőt a vb technikai, Boczkó Gábort, a sportszakmai, és Kolozsvári-Mézes Erikát a gazdasági részlegének vezetésére, míg Andó Gergőt a 2019-es budapesti világbajnokság titkárának kérte fel. Az elnökség mindezt egyhangúlag megszavazta. 

A további napirendi pontok során döntött a testület arról is, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottsággal integráltan rendezi majd meg a novemberi felnőtt országos bajnokságot. Az egyesületi kisbusz pályázatok győztese a debreceni Békessy Béla VK, a Pécsi EAC, az Sz-L BAU Balaton, a békéscsabai Alföldi Vívó Akadémia és a Szegedi Tudományegyetem VK lett.További híreink

Aktuális

Aranyérmet nyert a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású férfi kardcsapat az újvidéki Európa-bajnokságon. Válogatottunk a döntőben Olaszországot győzte le. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Eseménynaptár

X