Hír

Taroltak kerekesszékeseink az Év sportolója választáson

  • 2018.01.11

Öt kategóriában voltak érintettek vívóink, és négyben az Év Sportolójának bizonyultak. Krajnyák Zsuzsa, Osváth Richárd, a női csapat és Beliczay Sándor lett a nyertes, gratulálunk!A Nemzeti Színházban rendezték csütörtök este az Év Sportolója választás gálaműsorát. Miként arról korábban beszámoltunk, a Magyar Sportújságírók Országos Szövetsége által hatvanadik alkalommal kiírt voksoláson a három tagúra szűkített jelöltlistán öt kategóriában, hat érintettje maradt sportágunknak. 

Az év férfi sportolója cím egyik aspiránsa Szatmári András volt, aki kard egyéniben 27 év után nyert magyar világbajnoki aranyérmet. Ez azonban a többség véleménye szerint nem volt elegendő az első helyhez. A szavazatok alapján az élen a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs végzett. Természetesen szívből és őszintén gratulálunk a nagyszerű atlétának, és bizonyosak vagyunk abban, hogy - miként mi sem vitatjuk a sikerét - ő is elfogadja azt, ha sportágunk szemében Szatmári Andris (Gárdos Gábor tanítványa) szintén a legjobbnak számít. 

Az Év női sportolója hatodszor lett Hosszú Katinka, az Év csapata a BL-győztes győri női kézilabdacsapat lett. Az Év labdarúgója címet Nikolics Nemanja, az egyéni sportágak csapatversenyét a Világcsoportba jutó tenisz Davis Kupa-válogatott nyerte el, míg az Év edzője Shane Tusup lett. A labdarúgó Életmű díjat Mészöly Kálmán, a MOB és az MSÚSZ Életmű díját Balczó András kapta.

A fogyatékos kategóriákban taroltak a római világbajnokságon kimagaslóan szereplő magyar vívók. “Megvédte” tavalyi első helyezését Krajnyák Zsuzsi, aki két egyéni arannyal tért haza Itáliából, és a női csapat. A férfiak között az ugyancsak világbajnok Osváth Richárd végzett az élen, az edzők között pedig mestere, az ugyancsak “címvédő”, Beliczay Sándor lett a befutó - itt ugyancsak jelölt volt Feczer Viktor

(Fotók: MTI)

Íme, a győztesek nyilatkozatai. Beliczay Sándor: “Óriási dolog, hogy ismét itt lehetek a tavalyi év után. Köszönet elsősorban a családnak, amely lehetővé teszi, hogy ennek a játéknak éljek. Emellett a Törekvésnek és Szekeres Pálnak szeretném megköszönni, utóbbi sokat tett azért, hogy most is integráltan legyünk itt az épekkel. A díjamat két tanítványomnak, Osváth Richárdnak és Hajmási Évának, valamint egy fantasztikus vívónak, Szalay Gyöngyinek ajánlom.”

Az ugyancsak címvédő női kerekesszékes válogatott (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Veres Amarilla, Fóris Erika) nevében Hajmási Éva nyilatkozott a színpadon: “Idézni szeretnék: azon az úton várnak ránk a legnagyobb csodák, amelyre nem önszántunkból lépünk. Köszönjük mindenkinek, hogy eljuthattunk idáig.”

Krajnyák Zsuzsa: “Nagyon köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, meg vagyok hatódva. Ahhoz, hogy itt lehessünk a színpadon, előbb versenyt kell nyernünk. Ez az igazán fontos, és ha sikerül, akkor utána itt már csak boldognak kell lennünk.”

Osváth Richárd: “Köszönöm szatmárnémeti edzőimnek, hogy megszerettették velem a vívást, és jelenlegi mestereimnek, Beliczay Sándornak, Erdei Péternek és Szirmai Benedeknek. Külön köszönöm feleségemnek és hároméves kisfiamnak, akik talán a legtöbb erőt adják nekem ahhoz, hogy elérjem céljaimat.”

Gratulálunk valamennyi jelölt, dobogós, vagy élen végzett magyar vívónak, sportolónak és mesternek!
További híreink

Aktuális

A sikeres diákolimpia után egy héttel veterán országos bajnokságot rendeztünk Törökbálinton. Itt is csak győztesek voltak, közte Sákovicsné Dömölky Lídia, aki 82 évesen vívta meg újabb győztes asszóját!

Eseménynaptár

X