Újabb bronzérem a végére

febr 14, 2019 | Hírek

Harmadik helyen végzett a magyar női tőrcsapat az Egyesült Arab Emirátusok-beli Világjátékokon. A küldöttség ezzel egy arany- és négy bronzéremmel zárta az eseményt, gratulálunk!

A sharjahi verseny befejező napján a mieink női tőrcsapatban voltak érintettek, és a Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka összeállítású válogatott bronzérmet nyert. A mieink a negyeddöntőben bravúros győzelmet arattak az esélyesebb kínai válogatott ellen (45:39). Az elődöntőben az újabb siker nem jött össze, az oroszok 45:39-re nyertek. A Világjátékokat magyar szempontból záró bronzmérkőzés aztán ismét jól alakult, Hongkong ellen biztosan, 45:35-re nyertek a hölgyek. 

A bronzérmes kerekesszékes női tőrcsapat: Krajnyák Zsuzsa, Dani Gyöngyi, Mező Boglárka, Hajmási Éva.

A magyar küldöttség ezzel egy arany- és négy bronzéremmel zárta az eseményt, gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Eredmények. Kerekesszékes Világjátékok, egyben Világkupa, Sharjah.

Női tőrcsapat, 10 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Kína 45:39. Elődöntő:

Magyarország-Oroszország 39:45. A harmadik helyért: Magyarország-Hong Kong 45:35.

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Magyarország (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, edzők: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Nagy József, Szirmai Benedek, szakágvezető: Nemcsik Zsolt).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM