Hír

Újabb kicsi lépés előre!

  • 2019.05.19

A nyolcadik helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott a dubaji olimpiai kvalifikációs Vk-n. A mieink a nyolcaddöntőben bravúrosan verték a franciákat, újabb siker később már nem született.

Ismét nyolc közé jutott a Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású női válogatott a dubaji, olimpiai kvalifikációs Világkupán. Ehhez először Brazíliát kellett legyőzni a 16 közé jutásért, ami azért elvárható. A 45:37 abszolút rendjén is volt. Eztán viszont bravúr kellett, mivel a nyolcaddöntőben a világranglistán ötödik helyen álló franciákkal találkoztunk. 

Budai Dorina, Kun Anna, Nagy Kinga, Muhari Eszter.

És Kovács Iván vezetőedző csapata hozta a bravúrt! Ki más, mint a 17 esztendős Muhari Eszti vezérletével. A sokáig szorosan alakuló meccsen a befejező asszót 11:7-re nyerte meg a Honvéd vívója, és ezzel a legfontosabb lépést megtették a mieink, 38:33-ra verték az esélyesebb riválist! Az újabb siker viszont már nem jött össze. A negyeddöntőben Kína volt az ellenfél, és a meccs középső szakaszában ellépett az ellenfél. Kun Anna révén egyszer még sikerült felzárkózni, ám többre nem tellett, a vége 33:45 lett. 

Nagy Kinga is fontos tusokat adott a franciák elleni nyolcaddöntőben.

Igazából fontos “segédpontokat” lehet ilyenkor szerezni az 5-8. helyért is, ám itt már nem volt könnyű ellenfél… Előbb egy újabb ázsiai alakulat, Korea bizonyult jobbnak 45:38-ra, majd az ugyacsak nagyon erős Észtország nyert 45:40-re, és ezzel a mieink a nyolcadik helyen végeztek. 

Mindez egy újabb kicsi lépést jelent előre a világranglistán, ám a “tokiói üdvösséghez”, az olimpiai kvótához ennél több kell. Azonban az a bizonyos franciák elleni meccs jó alapot adhat a folytatáshoz - előbb a düsseldorfi Európa-, majd a budapesti világbajnokságon.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Dubaj, 29 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Brazília 45:37 (Budai +4, Muhari +2, Nagy +2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 38:33 (Muhari +6, Budai +1, Nagy -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 33:45 (Kun +4, Budai -3, Muhari -4, Nagy -9).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Korea 38:45 (Nagy 0, Muhari 0, Kun -3, Budai -4).

A 7. helyért: Magyarország-Észtország 40:45 (Muhari +1, Budai 0, Kun -1, Nagy -5).

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …8. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga).További híreink

Aktuális

Megtelt a Kossuth tér! Megtartottuk sikeres flashmob-rendezvényünket ezúttal a "Vívás a bolygónkért!" szlogen égisze alatt. Olimpiai és világbajnokok, idősek és fiatalok részvételével népesült be a Kossuth tér. Hará, vívás! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink