Hír

Vívásban is Magyar Kupa!

  • 2017.08.09

Elsősorban a következő szezonnal foglalkozott az MVSZ elnökségi ülése, melyen részben elfogadták az új versenynaptárt, a válogatott kereteket, illetve az induló új sorozatot, a Magyar Kupát.


Mozgalmas, a késő estébe nyúló ülést tartott szerda délután a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Több fontos napirendi pontban is döntés született. Elfogadták a szezon új versenynaptárának "nulladik" verzióját, amelynek finomítására a következő elnökségi ülésen kerül sor. Ugyanez történt a válogatott keretekkel. A nevek már kilencvenkilenc százalékosan stimmelnek, itt is finomításokra lesz szükség, az elnökség döntése alapján a felnőttek kerete szeptember közepén bővítetten, 15 fővel áll fel. A junior keretek 12, a kadetok 10 vívóból állnak majd, ennek egységesítése napok kérdése.

A szezon legjelentősebb újítása sportágunkban a Magyar Kupa versenyrendszerének bevezetése lesz! Az eddigi válogató versenyeket váltja fel a kuparendszerű sorozat (melynek állomásai természetesen beszámítanak a hazai ranglistába), melynek összesített eredménye alapján avatunk majd kupagyőztest egyéniben és csapatban egyaránt. Igény vetődött fel arra, hogy mindezt ne csupán felnőtt, hanem junior és kadet korosztályban is bevezessük - nem csupán egyéniben, de csapatban is. A sűrű versenynaptár miatt ez nem egyszerű, de megoldható, várhatóan a jövő hét végére készül el az ennek megfelelően átalakított végleges versenynaptár.

Az új sorozat egyben része lesz az egyesületi pontrendszernek is, ezzel reményeink szerint a mennyiség és a minőség egyaránt garantált lesz. Utóbbira az a garancia, hogy a válogatási ranglista fontos része lesz a Magyar Kupa, a mennyiség pedig azért remélhető, mert a klubok éves támogatása is függ majd attól, hogy részt vegyenek a sorozatban. Honlapunkon természetesen beszámolunk a Magyar Kupa szervezésének további részleteiről.További híreink

Aktuális

Július 19-én kezdődik Vuhsziban a világbajnokság. Az eseményről részletesen beszámolunk, a magyar sikereket facebook oldalunkon rögtön közöljük, és honlapunkon keresztül el lehet érni majd a livescore/livestream szolgáltatásokat is. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X