Hír

Végleges a hazai versenynaptár

  • 2019.09.12

A Magyar Vívó Szövetség csütörtök délutáni elnökségi ülésén elfogadták a szezon versenynaptárát, válogatási és utaztatási elveit, valamint a ranglista pontszámítását. Jövő hét végén kezdődik a szezon!

A  nemzetközi versenynaptár véglegesítése után a csütörtöki elnökségin a hazai program is kialakult. Hosszas és értékes beszélgetés és szakmai vita után, az olimpiai, és az egyéb menedzselési szempontokat figyelembe véve születtek meg a döntések. Talán a legfontosabb: az olimpiára kijutó válogatottak esetében az 1+3-as szabály az érvényes. Azaz a hazai ranglista győztese automatikusan egyéni és csapatinduló Tokióban. A további helyekre a vezetőedző és a szövetségi kapitány tesz javaslatot. 

Amely fegyvernemek nem jutnak ki csapatban az olimpiára, ott felnőttben az Európa-bajnokság lesz az év világversenye. Itt a 2+2-es szabály él, a fenti elvek alapján. Azokban a szakágakban, amelyekben esetleg egyéni olimpiai pótkvalifikációra kényszerülünk (ez lesz áprilisban az “utolsó esély” azon országoknak, amelyek az adott fegyvernemekben addig sem egyéni, sem csapat kvótát nem szereztek), ott szubjektív alapon döntik el az egyetlen magyar indulót. A korosztályos válogatási elvek változatlanok maradtak. 

Ugyanaz maradt a pontszámítás és a ranglista összeállítása is. Felnőttben továbbra is gördülő ranglistát használunk, míg juniorban és kadetban a hagyományos szezononkénti válogatási ranglistát. A Magyar Kupa-sorozatban a csapatversenyek felnőttben változatlanok lesznek, juniorban a fegyvernemek saját arculatukhoz igazíthatják a rendezést. 

Jövő hét végén pedig máris beindul a 2019/20-as szezon, hajrá, magyar vívás! További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink