Hír

A felnőttek is elkezdik

  • 2018.01.11

A juniorok után ezen a héten a felnőttek is belevágnak 2018-ba: Katowicében női tőr Vk-t, Budapesten MK-fordulót, egyben U23-as körversenyt rendeznek. A kadetok utolsó nemzetközi válogatójukat vívják.

A nagysikerű junior évnyitó hétvége után most a másik két korosztályon van a sor: nagyüzem lesz a környező országok pástjain, és Budapest ezen a hétvégén sem marad ki a programból. A felnőtt kardozók harmadik, utolsó előtti Magyar Kupa-fordulójukat vívják, a viadal egyben része az európai U23-as körversenynek. A nevezések alapján hazai részről a világbajnok Szatmári András, és az előző évi világranglista győztese, Márton Anna is vállalja az indulást, egyedül a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron nem lép majd pástra a honi élmezőnyből. A tét különösen a hölgyek részére nagy, elvégre Panka és Pusztai Liza mögött hatalmas a harc a csapatba kerülésért. Nemzetközi részről az olaszok és az oroszok egyaránt B sorukkal érkeznek, azaz jelentősen erősödik a középmezőny. A versenyt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezzük, szombaton egyéniben, vasárnap csapatban avatnak győzteseket. 

Beindul a Világkupa is. 2018 első eseményét női tőrben, Katowicében rendezik. Gdanskból, azaz az északi vidékről költöztették délre a versenyt a lengyelek, melynek okán egyáltalán nem bánkódunk, lévén itthonról így autóval is megközelíthető az esemény. Tizenkét magyarral, azaz a maximális indulószámmal rajtolunk, és természetesen a teljes élmezőnnyel, élén Mohamed Aidával és Kreiss Fannival. A hagyományoknak megfelelően pénteken és szombaton rendezik az egyéni, vasárnap a csapatversenyeket. 

Rendkívüli jelentőséggel bír ez a hétvége a kadet korosztály számára. Valamennyi fegyvernemben ugyanis ez lesz az utolsó olyan európai körverseny, ami beszámít a hazai ranglistába az Európa-, illetve a világbajnokság előtt. Az már most bizonyosan látszik, hogy rengeteg újoncot avatunk majd a szocsi Európa-bajnokságon, igaz, ez elsősorban a korosztályváltásnak köszönhető. Párbajtőrben és férfi tőrben péntektől vasárnapig Pozsonyban, kardban szombaton és vasárnap Mödlingben, női tőrben pedig Poznanban rendeznek versenyeket a hétvégén. Mindenütt: hajrá, magyarok!További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 25-28-i hétvége 


Felnőtt Férfi Párbajtőr Világkupa Heidenheim
Egyéni és Csapat 
 
 Felnőtt Női Kard Világkupa Baltimore
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Tőr Világkupa Zágrab
 Egyéni és Csapat


Junior Férfi Világkupa Aix-en-Provence
Egyéni és Csapat


Kadet Férfi Kard Magyar Bajnokság
Egyéni és csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR