Egy társat kapott Márton Anna

nov 10, 2015 | Archív

Kilenc magyar próbált a kiemelt Márton Anna társául szegődni az orleans-i női kard Világkupa szombati, 64-es főtábláján. Ez végül egyedül a 18 esztendős Kelecsényi Mirabellának

Kilenc magyar próbált a kiemelt Márton Anna társául szegődni az orleans-i női kard Világkupa szombati, 64-es főtábláján. Ez végül egyedül a 18 esztendős Kelecsényi Mirabellának sikerült.

 

Idei utolsó Világkupa-állomásához érkezett a kardmezőny, Orleans-ban a hölgyek léptek pástra, és a 184 indulós, igen nagy mezőnyben 10 magyar is szerencsét próbált. Közülük a világbajnoki bronzérmes Márton Anna kiemeltként még csak kívülről figyelte a történteket, ő szombaton a legjobb 64-ből indul. A többieknek azonban bőven akadt dolguk, melyet több-kevesebb sikerrel tettek. 

 

A csoportkör három magyarnak jelentette a végállomást, Katona Renáta, Garam Nóra és Kövér Csengenem folytathatta tovább a versenyt. A legjobb 96 közé kerülésért újabb három magyartól vehettünk búcsút, Mikulik Júlia honfitársától kapott ki, Péntek Brigittát japán, László Lucát francia kardozó győzte le. A nap utolsó körében pedig Várhelyi Anna és testvére Várhelyi Kata szenvedett vereséget a főtábláért. Két szép győzelemmel viszont pályafutása során először jutott felnőtt Világkupa-versenyen a legjobb 64 közé a mindössze 18 esztendős Kelecsényi Mirabella, akinek ez nagyon szép sikernek számít!

 
Szombat reggel Márton Anna hongkongi kardozóval kezd, Kelecsényi Mira pedig a kiemelt francia Lembachellen lép pástra.
 
Női kard egyéni Világkupa-verseny, Orleans, 184 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, Kelecsényi Mirabella 4/2, Várhelyi Anna 4/2, László Luca 4/2, Péntek Brigitta 3/3, Várhelyi Kata 3/3, Mikulik Júlia 2/4 (továbbjutottak), Katona Renáta 1/5, Garam Nóra 0/6, Kövér Csenge 0/6 (kiestek).
A legjobb 96 közé jutásért: Várhelyi K.-Rodriguez (venezuelai) 15:5, Várhelyi A.-Mikulik 15:9, Kelecsényi-Ostojska (lengyel) 15:12, Péntek-Emura (japán) 12:15, László-Croiset (francia) 13:15.
A legjobb 64 közé jutásért: Kelecsényi-Estrada (spanyol) 15:13, Várhelyi K.-Benitez (venezuelai) 14:15, Várhelyi A.-Voronina (ukrán) 8:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Márton-Au (hongkongi), Kelecsényi-Lembach (francia). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM