Hír

Ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapat!

  • 2017.08.24

Három aranyérme után második ezüstjét is megszerezte a magyar küldöttség az Universiadén a férfi párbajtőrcsapat (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely) révén. Grtulálunk!

Párbajtőrben kevésen múlnak a nagy dolgok… Ezt, persze, eddig is tudtuk, mindezt a tajpeji Universiade férfi párbajtőr-csapatversenye csak megerősítette. A Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely összeállítású válogatott a nyolcaddöntőben az utolsó asszóban, hátrányból fordítva nyert egyetlen tussal, 45:44-re a németek ellen. A legkevesebben dőlt el tehát, hogy egyáltalán folytathatták a versenyt a mieink. Aztán, néhány órával később, ugyancsak a legminimálisabban múlt, hogy nem az aranyérmet ünnepelhették Bányai Zsomborék… A fináléban ugyanis hosszabbítás után, egyetlen tussal maradtak alul az oroszokkal szemben, 30:31-re. Persze, azért közben is akadt feladat… A negyeddöntőben Hollandiát magabiztosan, 35:28-ra verték a fiúk, majd az elődöntőben a lassan állandónak mondható rivális, Korea következett. Itt a hajrá sikerült remekre, és végül 25:19-cel abszolválták a mieink a meccset, ami döntőt ért, a későbbi ezüstérmet jelentette. 

Ezüstérmes párbajtőrcsapatunk: Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző, Berta Dániel és Cho Taeun Sándor.

Csapatunk ezzel nagyon szépen teljesített, három éve egy kivétellel (Siklósi Geri), ugyanez a válogatott nyert junior vb-aranyat Plovdivban, idén pedig már Zsombor és Geri tagja volt a felnőtt vb-negyedik csapatnak, melynek a tartalékja Berta Dani volt. Azaz: előttük a jövő, a “nagycsapat” utáni generációváltás jó úton halad. Az Universiadén szereplő magyar küldöttség pedig nagyszerűen! Ezzel az eredménnyel a mieink három arany- és két ezüstéremnél tartanak, és még mindig nincs vége…

Női tőrben az “elvárható minimumot” teljesítették a magyarok. A 14 csapatos mezőnyben ugyanis kiemeltként nem kellett vívnia a Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra összeállítású válogatottnak. A negyeddöntőben pedig Mexikó volt az ellenfél, amely ellen annak a magyar csapatnak, melynek tagjai közül hárman szerepeltek a világbajnokságon, igazán kötelező volt a győzelem… Ez össze is jött 42:36-ra, a folytatásban viszont nem sok esély volt az érem megszerzésére. Az olaszok ellen két körig jól tartotta magát a Kreiss-Kondricz-Lupkovics trió, a hajrá azonban nem sikerült, a vége 31:45 lett. A bronzmeccsen pedig a lengyelek nyertek gyakorlatilag végig vezetve 45:31-re, ami azt jelentette, hogy a negyedik helyen végzett a magyar válogatott. 

Negyedik helyezett női tőrcsapatunk: Balogh Orsolya, Konricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra.

Az Universiade vívóversenyének zárónapján a férfi tőr- és a női kardcsapat lép pástra. Még egyszer, hajrá, magyarok!

Eredmények. Universiade, Tajpej. Férfi párbajtőrcsapat, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:44 (Berta +4, Bányai +1, Siklósi -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Hollandia 35:28 (Berta +11, Siklósi 0, Bányai -4).

Elődöntő: Magyarország-Korea 25:19 (Siklósi +6, Bányai +3, Berta -3).

Döntő: Magyarország-Oroszország 30:31 (Siklósi +2, Bányai 0, Berta -3).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely, edzők: Halla Péter, Dancsházy-Nagy Tamás, Budai István, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 3. Korea.

Női tőrcsapat, 14 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Mexikó 42:36 (Kreiss +10, Kondricz +8, Balogh -4, Lupkovics -8).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 31:45 (Kondricz -4, Lupkovics -4, Kreiss -6).

A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 31:45 (Kreiss -1, Kondricz -6, Lupkovics -7).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Lengyelország, 4. Magyarország (Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra).További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR