Fenyvesi Csaba a Hall of Fame-ben

szept 14, 2019 | Hírek

Fenyvesi Csaba bekerült a sportági Hall of Fame-ben. A vívószövetség jelölése alapján a FIE végrehajtó bizottsága szavazta be háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrözőnket a Hírességek Csarnokába.

Tizenharmadik magyarként került be Fenyvesi Csaba (képünkön) a nemzetközi szövetség által 2013-ban létrehozott Hall of Fame-be. A korábbi háromszoros olimpiai és világbajnok párbajtőröző, a BVSC legendája, 2015-ben hunyt el. 

Minden esztendőben öt újabb vívó, vagy a vívásért dolgozó híresség kerülhet be a “Hírességek Csarnokába”. A jelölteket a nemzeti szövetségek terjesztik a nemzetközi testület felé – így történt ez jelen esetben is. A Magyar Vívó Szövetség elnöksége szavazta meg a FIE elé kerülő listát, benne Fenyvesi Csabával. Ezt követően a FIE végrehajtó bizottsága hozta meg a döntést. 

Korábban Bay Béla, Elek Ilona, Gedővári Imre, Gerevich Aladár, Kamuti Jenő, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Nagy Tímea, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Szabó Bence szerepelt a sportág legnagyobb alakjai között, most hozzájuk csatlakozott Fenyvesi Csaba.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

kellemes húsvéti ünnepeket!

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Magyar Vívó Szövetség!

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM