Hír

Hárman a legjobb 64 között

  • 2018.01.12

A katowicei évnyitó női tőr Világkupa-versenyen a tizenkét pástra lépő magyarból három jutott a legjobb 64 közé. A főtáblán Mohamed Aida, Knapek Edina és Lupkovics Dóra folytathatja majd a viadalt.

Nincs új a nap alatt. Ennek egyfelől örülünk, másfelől kevésbé. Az ugyanis egészen elképesztő, hogy Mohamed Aida a 42., Knapek Edina pedig a 41. életévében ismét bebizonyította, hogy a világ tágabb élmezőnyéhez tartozik. A szezon egyik legnépesebb, egyben legerősebbnek számító Világkupa-versenyén ugyanis mindkét korábbi és jelenlegi klassisunk biztosan bejutott a főtáblára. Azonban ugyanez rajtuk kívül egyedül a válogatott Lupkovics Dórinak bizonyult - ők hárman folytathatják szombaton a lengyelországi Világkupát. 

Mohamed Aida sokadszor is a főtábláról folytathatja.

A további kilenc magyar induló korábban vagy későbben kiesett a versenyből. Leginkább talán Kreiss Fanni búcsúja váratlan, ám ő a sorsolás szeszélye, és a gyengébb csoportköre okán a jelenlegi legjobb lengyellel került össze a főtábláért, és ezúttal alulmaradt. A fiataloknak sem sikerült a “túlélés”, Pásztor Flóra, Kondricz Kata és Mesteri Viktória ugyancsak alulmaradt a a 64-be kerülésért, a többiek már korábban búcsúztak. 

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Katowice, 184 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida 5 győzelem/1 vereség, Zámbó-Gólya Fruzsina 3/3, Mesteri Viktória 4/2, Knapek Edina 4/2, Lupkovics Dóra 4/2, Kreiss Fanni 3/3, Kondricz Kata 3/3, Pásztor Flóra 3/3, Pöltz Anna 2/4, Hopka-Varga Gabriella 2/4, Hajas Nóra 2/4 (továbbjutottak), Szalai Szonja 0/6 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Pásztor-Chart (brit) 15:9, Knapek-Herman (ausztrál) 15:5, Kondricz-Janaoka (japán) 15:4, Mesteri-Wojtkowiak (lengyel) 15:13, Lupkovics-Kuracsi (japán) 15:10, Kreiss-Ryan (kanadai) 15:12, Gólya-Hong (koreai) 14:15, Hopka-Varga-Luminet (francia) 12:15, Pöltz-Vu (kínai) 9:15, Hajas-Calissi (olasz) 10:11.

A legjobb 64 közé jutásért: Knapek-Flores (chilei) 15:10, Mohamed-Huang (kínai) 15:6, Lupkovics-Csencova (ukrán) 15:11, Pásztor-Rossini (olasz) 12:15, Kondricz-Gong (kínai) 8:15, Mesteri-Calissi (olasz) 10:15, Kreiss-H. Lyczbinska (lengyel) 5:15. 

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Knapek-Sauer (német), Lupkovics-Ross (amerikai), Mohamed-J. Walczyk (lengyel).További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 25-28-i hétvége 


Felnőtt Férfi Párbajtőr Világkupa Heidenheim
Egyéni és Csapat 
 
 Felnőtt Női Kard Világkupa Baltimore
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Tőr Világkupa Zágrab
 Egyéni és Csapat


Junior Férfi Világkupa Aix-en-Provence
Egyéni és Csapat


Kadet Férfi Kard Magyar Bajnokság
Egyéni és csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR