Hat magyar a 64 között a berni férfi párbajtőr Vk-n

okt 26, 2015 | Archív

Jól szerepeltek a magyar férfi párbajtőrözők a berni férfi párbajtőr Világkupa-verseny pénteki, selejtező napján. A legjobb 64 közé a kiemelt Imre Géza és Boczkó Gábor mellé

Jól szerepeltek a magyar férfi párbajtőrözők a berni férfi párbajtőr Világkupa-verseny pénteki, selejtező napján. A legjobb 64 közé a kiemelt Imre Géza és Boczkó Gábor mellé további négy magyar (Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter, Szényi Péter) került. A hatalmas, 261 fős mezőnyben ez a teljesítmény kifejezetten szép sikernek számít, jöhet a folytatás!

 

Egy laza, 261 indulós egyéni Vk-versennyel hangol a magyar férfi párbajtőr-válogatott a vasárnapi csapatversenyre. Bármilyen furcsa, de valahol igaz e mondat. Elvégre a riói olimpiai részvétele azon múlik két világklasszisunknak, az idei vb-aranyérmes Imre Gézának, és az idei Eb-bronzos Boczkó Gábornak,hogy kijut-e csapatban Magyarország az olimpiára. A cirkadalmas kvalifikációt most nem részleteznénk (lásd honlapunkon), röviden csak annyit: mindketten, harmadik társukkal – mondjuk a tavalyi egyéni Európa-bajnok Rédli Andrással – egyetemben csak akkor indulhatnak egyéniben, ha a csapat kiharcolja a riói kvótát. Ha nem – bár erről hallani sem akarunk -, akkor csak egyetlen magyar léphet majd pástra az egyéni versenyben.

 

Azért a Világkupa-pontok, a világranglista – amely szintén befolyásolja az olimpiai sorsolást – no meg a presztízs mindenkit hajt, hatalmas mezőny lépett pástra a svájci fővárosban, Bernben, a fegyvernem első szezonbéli Vk-viadalán. Hiányzó az első 16-ból egyetlen akadt, a sérült koreai Jung, aki jelenleg 15., tehát nem csak népes, de bivalyerős volt a verseny. A magyar válogatott pedig olyan csoportkört produkált, amely előtt a szakma abszolút megemelheti a kalapját. A tíz pástra lépő – Imre Gézát és Boczkó Gábort kiemelték – mindegyike pozitív mérleggel zárta a fordulót, ami kivételes teljesítmény! A 2013-as, budapesti világbajnok kvartett tagja, Szényi Péter például veretlenül végzett, így egyből követte két klasszis társát a szombati, 64-es főtáblára.
 
Persze azt is tudjuk, hogy a verseny lényege a direkt kieséses szakasz, de ezek után bizakodva várhattuk a folytatást, és nem is kellett csalódnunk. Az addigra már három magyar további három társat kapott, ráadásul úgy, hogy kétszer honi “házimeccset” hozott a 64 közé jutás. Somfai Péter Fila Matyit, Berta Dani pedig Cho Taeun Sándort győzte le a főtábláért, hatodikként pedig a junior korú Siklósi Gergelycsatlakozott az idősebb társakhoz. Hatan a 64-ben egy 261 indulós óriási versenyen, ez vitán felül nagyszerű teljesítmény! Még akkor is jár a gratuláció, ha nyilvánvaló, ez azért részsikernek számít. De azt is meg kell becsülnünk! A nap talán egyedüli rossz híre, hogy Rédli Andrásnak nem sikerült a főtáblára jutás, de vigye kánya! Mert, mint az elején is említettük, így legalább több energiája lesz arra a bizonyos vasárnapi csapatversenyre…
 
Férfi párbajtőr egyéni verseny, Bern, 261 induló. A csoportmérkőzéseken: Boczkó Gábor és Imre Géza kiemelt, Szényi Péter 6 győzelem/0 vereség (a 64-es főtáblára jutott), Hanczvikkel Márk 5/1, Somfai Péter 5/1, Berta Dániel 4/2, Cho Taeun Sándor 4/2, Siklósi Gergely 4/2, Peterdi András 4/2, File Mátyás 4/2, Rédli András 4/2, Bányai Zsombor 3/2  (valamennyien továbbjutottak).
A legjobb 96 közé jutásért: Somfai-Pirek (svájci) 15:9, File-Jiang (kínai) 15:12, Rédli-Gaechter (svájci) 15:10, Cho Taeun-Mo (amerikai) 14:13, Berta-Dominguez (argentín) mrkőzés nélkül, Siklósi-Bas (lengyel) 15:8, Bányai-Kostka (lengyel) 14:15, Peterdi-Bino (olasz) 13:15, Hanczvikkel-Moody (amerikai) 12:15.
A legjobb 64 közé jutásért: Berta-Cho Taeun 15:8, Somfai-File 15:7, Siklósi-Henriquez (kubai) 11:8, Rédli-Jimenez (venezuelai) 14:15.
Szombaton a legjobb 64 között: Boczkó-Zawrotniak (lengyel), Imre-Trevejo (francia), Szényi-Bruttini (olasz), Somfai-Ramirez (amerikai), Siklósi-Jerent (francia), Berta-Pereira (spanyol).
BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM