Hír

Újabb ezüst a végére

  • 2017.08.25

Az Universiade vívóversenyeinek utolsó napján ezüstérmet nyert a női kardcsapat, gratulálunk! A magyar küldöttség ezzel 3 arany- és 3 ezüstéremmel zárt, és megnyerte a sportági éremtáblázatot!Az Universiade utolsó versenynapjára is jutott magyar siker: a Katona Renáta, Márton Anna, Mikulik Júlia, Záhonyi Petra összeállítású magyar női kardcsapat ezüstérmet nyert! A mieink a nyolc közé jutásért a házigazda Tajpej ellen melegítettek (45:26), majd az egyéni aranyérmes Márton Panka és Katona Renáta vezényletével a negyeddöntőben simán legyőzték a legalábbis egyenlő eséllyel induló orosz válogatottat (45:32)! A döntőbe jutásért Lengyelország következett, és a jegyzőkönyv tanúsága szerint világklasszisunk remeklésével, és a többiek helytállásával 45:36-ra ismét nyert a magyar válogatott! A döntőben Japán következett, és az ázsiaiak, sajnos, igazolták, hogy a lipcsei világbajnokságon nyújtott nagyszerű szereplésük nem a véletlen műve volt. Ezúttal Pankának sem ment, így Japán 45:38-ra győzött, de a magyar ezüstérem így is nagyon szép eredménynek számít.

Ezüstérmes női kardcsapatunk: Márton Anna, Záhonyi Petra, Mikulik Júlia, Katona Renáta.

A nap másik versenyszámában, férfi tőrcsapatban is Japán győzelem született, igaz, ez itt teljes mértékben megfelelt a papírformának… A mieink a nyolc közé jutásért értékes győzelmet könyvelhettek el az Egyesült Államok ellen (45:42), és megszorongatták a felnőtt egyéni világbajnoki érmesekkel felálló Japánt is a negyeddöntőben (39:45). További folytatás az Universiadén nem volt, és mindez a hetedik helyet jelentette a Balogh Boldizsár, Dósa Dániel, Hári Máté, Németh András összeállítású válogatottnak. 

Hetedik helyezett férfi tőrcsapatunk: Hári Máté, Németh András, Balogh Boldizsár és Dósa Dániel.

Ezzel, a többi vívó nagyhatalomhoz képest erős összeállítású magyar vívóküldöttség, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány vezetésével nagyszerűen szerepelt, három arany- és három ezüstéremmel zárt, és ezzel megnyerte a sportági éremtáblázatot! Ennek értékét pedig felesleges tovább ecsetelni, gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek egyaránt, jó utat hazafelé!

Eredmények. Universiade, Tajpej. Férfi tőrcsapat, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:42 (Balogh +10, Dósa +6, Németh -6, Hári -7).

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 39:45 (Dósa +6, Németh -4, Balogh -8).

Végeredmény: 1. Japán, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …7. Magyarország (Balogh Boldizsár, Dósa Dániel, Hári Máté, Németh András).

Női kardcsapat, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Tajpej 45:26 (Márton +10, Mikulik +9, Záhonyi 0, Katona 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:32 (Katona +10, Márton +7, Mikulik -4).

Elődöntő: Magyarország-Lengyelország 45:36 (Márton +14, Mikulik -1, Záhonyi -2, Katona -2).

Döntő: Magyarország-Japán 38:45 (Záhonyi 0, Katona 0, Mikulik -3, Márton -4).

Végeredmény: 1. Japán, 2. Magyarország (Katona Renáta, Márton Anna, Mikulik Júlia, Záhonyi Petra, edzők: Boros György, Gárdos Gábor, Bódy István, Szepesi László, válogatott edző: Gárdos Gábor), 3. Franciaország.További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR