Két magyar hölgy a sanghaji főtáblán

máj 15, 2015 | Archív

A tőrözők sanghaji Grand Prix-hétvégéjével folytatódik a Vk-, egyben olimpiai kvalifikációs sorozat. A női versenyben két magyar, Varga Gabi és Mohamed Aida jutott a szombati, 64-es

A tőrözők sanghaji Grand Prix-hétvégéjével folytatódik a Vk-, egyben olimpiai kvalifikációs sorozat. A női versenyben két magyar, Varga Gabi és Mohamed Aida jutott a szombati, 64-es főtáblára. Férfi tőrben ugyanez senkinek sem sikerült.

Szusszanásnyi szünet – egyetlen hétvége – után folytatódik a felnőtt Világkupa-sorozat, amely májustól egyben olimpiai kvalifikációnak is számít. Ezúttal a tőrözők lépnek pástra Sanghajban, egyéni Grand Prix-versenyen, ami számunkra különösen lényeges. Női tőrben ugyanis a riói olimpián nem lesz csapatverseny, tehát az egyéni eredmények alapján történik a kvótaszerzés, férfi tőrben pedig csapatban nincs esély a részvétel kiharcolására, az egyéni rangsor alapján optimális esetben egy magyar indulhat majd Rióban – így a kiemelt, másfélszeres szorzós sanghaji GP-nek nagy a fontossága. 

 

Pénteken mindkét fegyvernem selejtezőjét rendezték, előbb a hölgyek léptek pástra. Magyar részről a honi rangsor első helyeit elfoglaló kvartett. Közülük Mohamed Aida mire mi felébredtünk, már végzett is a “napi melóval”, csoportjából veretlenül közvetlenül a főtáblára jutott. Kétgyermekes anyuka gondosságával gyűjtögette a tusokat, a nap negyedik legjobb indexével zárt. De nem panaszkodhattak a többiek sem. Varga Gabi egy, Knapek Edina és Jeszenszky Szilvi két-két vereséggel, biztosan lépett tovább a verseny direkt kieséses szakaszába. A folytatásról egyelőre nincsenek pontos híreink, annyit viszont tudunk, hogy a szombati 64-es táblára Aida mellé még egy magyar, a világranglistán legelőkelőbben rangsorolt Varga Gabi jutott. 
 
Férfi tőrben annyi változás történt a május 1-i, szentpétervári Vk-hoz képes, hogy itt legalább egy ember, nevezetesen Dósa Dániel továbblépett a csoportküzdelmekből. (Ő egyébként akkor érettségi miatt nem indult.) Szabados Gábornak és Szabados Kristófnak ez ezúttal sem sikerült. Miként a folytatás Daninak sem, a legjobb 64 közé ő sem tudott bekerülni. 
 
(Elnézést, de pontosabb részletekkel a rendkívül alacsony színvonalú eredményközlés okán nem tudunk szolgálni!)
 
Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 4 győzelem/2 vereség (továbbjutott), Szabados Gábor 1/5, Szabados Kristóf 0/6 kiestek). 
 
Női tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 149 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Varga Gabriella 5/1, Knapek Edina 4/2, Jeszenszky Szilvia 4/2 (továbbjutottak).
A legjobb 64 közé jutásért: Varga G.-, Knapek-, Jeszenszky-.

Szombaton a legjobb 64 között: Mohamed-Ranvier (francia), Varga G.-Golubitskiy (német).  

2015. május 15.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM