Hír

Közösen a kerekesszékesekkel!

  • 2017.11.14

Együttműködési szerződést írt alá a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Vívó Szövetség. A megállapodás előtt köszöntötték a kerekesszékes vb-n nagy sikerrel szereplő magyar sportolókat.


Három arany-, két ezüst- és három bronzéremmel, minden idők legsikeresebb szereplésével zárult a hét végén Rómában a kerekesszékes vívó-világbajnokság. A főszereplőket, a versenyzőket, a mestereket köszöntötték kedden délután a Magyar Sport Házában. Az eseményen jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Köszöntője után Szekeres Pál olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok, a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség első embere üdvözölte a jelenlévőket. Ezt követően Nemcsik Zsolt kerekesszékes szövetségi kapitány számolt be a világbajnokságon történtekről, többek között arról, hogy az érmek, illetve a helyezések, olimpiai pontok tekintetében is minden idők legsikeresebb világbajnokságát zárta a magyar küldöttség. 

Krajnyák Zsuzsi két arany- és két bronzéremmel, a legeredményesebb magyarként zárta a kerekesszékes világbajnokságot.

Majd jöttek a főszereplők, egymás után mesélt a római sikernapokról a kétszeres aranyérmes Krajnyák Zsuzsi, Osváth Ricsi, Hajmási Évi, Dani Gyöngyi és Mató Gyula, valamint a mesterek, Feczer Viktor, Beliczay Sándor és Erdei Péter. A bensőséges hangulatú ünnepséges ott volt és felszólalt a vívóválogatott részéről Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, továbbá Rédli András és Somfai Péter, olimpiai bronzérmes párbajtőrözők. 

Csampa Zsolt MVSZ-elnök és Szabó László MPB-elnök írta alá az együttműködési megállapodást.

A köszöntések után következett a megállapodás aláírása. Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke gratulációját követően elmondta, hogy már megválasztásakor, 2012-ben elmondta és elhatározta, hogy egységesíteni szeretné a teljes magyar vívócsaládot, benne természetesen a kerekesszékesekkel. Most az aláírással ez teljesült, ugyanakkor nem jelenti azt, hogy hátra lehetne dőlni - éppen ellenkezőleg. A közeljövőben minden érintett fél számára bizonyítani kell, hogy az integráció valamennyi résztvevőnek előnyöket, és jobb körülményeket biztosít. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bzottság elnöke kiemelte, hogy a magyar parasport életében történelminek mondható ez a megállapodás, mivel a vívás az első olyan sportág, mellyel ilyen tartalmú együttműködés köttetett. Ugyanakkor azt is hozzátette: ezt példaértékűnek tekinti, és erre törekednek a jövőben másokkal is. 

A délután főszereplői. (Fotók: Róth Tamás)További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 25-28-i hétvége 


Felnőtt Férfi Párbajtőr Világkupa Heidenheim
Egyéni és Csapat 
 
 Felnőtt Női Kard Világkupa Baltimore
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Tőr Világkupa Zágrab
 Egyéni és Csapat


Junior Férfi Világkupa Aix-en-Provence
Egyéni és Csapat


Kadet Férfi Kard Magyar Bajnokság
Egyéni és csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR