Liza is ifi olimpiai bajnok!

okt 10, 2018 | Archív

Megszületett a második magyar vívó aranyérem a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Női kard egyéniben Pusztai Liza esélyeshez méltóan nyerte meg a versenyt. Neki, és mestereinek gratulálunk!

Magyarország lett az egyetlen nemzet, amely két aranyéremmel térhet haza a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia vívóversenyeiről! Köszönhető ez a ritka bravúr a kard szakágnak, ugyanis Rabb Krisztián után keddről szerdára virradóra Pusztai Liza nyerte a játékok befejező egyéni versenyszámát, a női kard egyénit. 

Ehhez hasonló tusokkal győzte le a mexikói Botellót Pusztai Liza a döntőben.

Bódy István BVSC-s tanítványa, akit Dél-Amerikába a Lizával ugyancsak dolgozó válogatott edző, Bódy Benjámin kísért el, döcögősen kezdte a napot, a csoportkörből két győzelem, két vereséggel jutott tovább. Ám ennek a 11 indulós “elitverseny” esetében sok jelentősége nem volt, és ez hamarosan ki is derült…

Liza Európa-, világ-, és immár olimpiai bajnok is a 17 évesek között.

A nyolcaddöntőben Liza az algériai Benadouda ellen kezdett (15:8), majd jött az a bolgár Ilijeva, aki a kadet korosztály világversenyein az utóbbi időben egyedüliként, egyszer legyőzte a 17 éves magyar “minizsenit”, méghozzá idén, a szocsi Európa-bajnokság elődöntőjében. Azonban Budán is csak egyszer volt kutyavásár, és Liza nehéz meccsen, de 15:13-ra győzött. Később kiderült, ez volt a nap legszorosabb mérkőzése Liza számára. Az elődöntőben a koreai Li ellen 15:12-re, a fináléban egy másik régi ismerős, a mexikói Botello ellen még simábban, 15:9-re nyert Pusztai Liza. Aki ezzel az ifjúsági olimpiai aranyéremmel végleg megkoronázta káprázatos kadet karrierjét. Két világbajnoki és két Európa-bajnoki első helyezést követett a Buenos Aires-i siker! Gratulálunk neki és mestereinek egyaránt!

Pusztai Liza az érmével és a játékok kabalafigurájával. Aranyos fotó.

Az ifjúsági olimpia vívóversenyei szerdán a kontintensek közötti vegyes csapatversennyel fejeződnek be, magyar részről minden bizonnyal Liza és Rabb Krisztián kap helyet az együttesben. 

Pusztai Liza, mexikói és koreai "udvarhölgyével".

Eredmények. Ifjúsági olimpia, Buenos Aires.

Női kard egyéni, 11 induló. A csoportmérkőzéseken: Pusztai Liza 2 győzelem/2 vereség.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Benadouda (algériai) 15:8.

Negyeddöntő: Pusztai-Ilijeva (bolgár) 15:13.

Elődöntő: Pusztai-Li (koreai) 15:12.

Döntő: Pusztai-Botello 15:9.

Végeredmény: 1. Pusztai Liza (edző: Bódy István, válogatott edző: Bódy Benjámin), 2. Natalia Botello Cervantes (mexikói), 3. Li Jüun (koreai).

Férfi tőr egyéni. Végeredmény: 1. Armand Spichiger (francia), 2. Kenji Bravo (amerikai), 3. Jonas Winterberg-Paulsen (dán).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM