Hír

Még egyszer: Vívás Világnapja

  • 2017.09.12

Hazánkban, és a Föld valamennyi kontinensén ünnepeltük a Vívás Világnapját. Idehaza közel ezren, a világon pedig ezrek vívtak különleges helyszíneken - Új Zélandtól Európán és Ázsián át, Kaliforniáig.

Idehaza a “központi” Vívás Világnapja Flashmob akciónkat a Nemzeti Múzeumban rendeztük. Olimpiai és világbajnokaink részvételével, veterán tőrversennyel párhuzamosan, 4-500-an vettek részt a Múzeum kert lépcsőin és kertjében a pontosan szombat délben kezdődő, Flashmob akcióban. Az ötperces szabadvívás után többek között Szilágyi Áron, Szász-Kovács Emese, Imre Géza, Boczkó Gábor és Rédli András osztogatta a fiatal vívópalántáknak az autogramokat, nagysikerű és emlékezetes volt a rendezvény, melyet különleges helyszínen, különleges körülmények között rendezett a Magyar Vívó Szövetség. 

De nemcsak Budapesten, hanem az ország számos pontján, ugyancsak kivételes helyeken népszerűsítettük legeredményesebb olimpiai sportágunkat. A teljesség igénye nélkül, Tapolcán, Baján, Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Komlón és Orosházán is tartottak látványos Flashmob megmozdulást, elmondható, hogy összesen közel ezren népszerűsítették ezen a hétvégén sportágunkat. 

Mivel világnapról beszélünk, természetesen nem csak idehaza vívtak különleges helyszíneken. A Nemzetközi Vívó Szövetség beszámolói alapján Új-Zélandon egy építkezés tetején vívtak, Kaliforniában pedig az óceán partján, a homokban. Láthatóak a FIE facebook oldalán fotók a Nemzeti Múzeumból, emellett többek között - megint csak a teljesség igénye nélkül - Kínában, Guatemalában, Costa Ricá-ban, az USA számos államában, Nepálban, Olaszországban, Angliában, Németországban, Belgiumban és Svájcban tartottak a Vívás Világnapja alkalmából Flashmob megmozdulást.
További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR