Hír

Magyarország az éremtáblázat élén!

  • 2017.08.26

Három arany- és három ezüstéremmel Magyarország nyerte az Universiade éremtáblázatát! Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány értékel.

Mint arról beszámoltunk, Kreiss Fanni, Márton Anna és Szatmári András arany-, Bányai Zsombor, a férfi párbajtőrcsapat és a női kardcsapat ezüstérmet nyert a tajpeji Universiade vívóversenyein. Ezzel a 3 első és 3 második hellyel Magyarország megnyerte a sportági éremtáblázatot, egyedül mi gyűjtöttünk ennyi aranyat, mögöttünk az oroszok végeztek a második helyen. Ezzel a magyar küldöttséget az Universiade összesített éremtáblázatán jelenleg a 14. helyre “tették” pengeforgatóink, mivel rajtuk kívül egyedül úszóink szereztek eddig két bronzérmet a távol-keleti szigetországban. 

Az indulólistákat látva természetesen tudtuk, hogy erős válogatottunk az esélyesek közé számít majd, ám sportágunkban nagyon sokszor borult már a papírforma. Nagyon komoly teljesítmény, hogy a lipcsei világbajnokág után nem sokkal, ilyen szépen teljesítettek legjobbjaink. Igaz, ez volt a “kimondott cél”, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány nem titkolta, hogy több versenyző esetében “tokiói olimpiai előszobának” tekinti az Universiadét. A szakembert a vívóversenyek befejezése után, még Tajpejben sikerült elérnünk telefonon. 

“Természetesen nagyon elégedett vagyok az eredményekkel, még akkor is, ha nem minden fegyvernemben százszázalékosan pozitív a mérleg. A legfontosabb számomra az volt, hogy a jellegében leginkább az olimpiára hasonlító versenyen helytálljanak a legjobb fiataljaink. És ez százszázalékosan sikerült. Kreiss Fanni visszatérése óta folyamatosan lépeget előre, most versenyt nyert, és ez lélektanilag is nagyon fontos. Olimpián még nem indult, miként a világbajnok Szatmári András sem, aki most azt bizonyította, hogy esélyesként is tökéletesen megoldja a feladatát. Ez is nagyon fontos, ezt is meg kell tanulni! Márton Panka helyzete más, neki a kevésbé jól sikerült Európa- és világbajnokság után volt nagyon fontos, hogy helyreálljon a lelki békéje… Bányai Zsombi pedig húszévesen bizonyítja versenyről versenyre, hogy egyre közelít a világ élmezőnyéhez. Csapataink két ezüstérme is értékesnek mondható, amiért idejöttünk, azt teljesítettük, és nagyon jó érzés, hogy ezt ismét kijelenthetem. 

Az Universiade éppen olyan volt, amilyennek lennie kell. Persze, nem minden volt tökéletes, de segítőkész emberek, precíz szervezés és hihetetlen tisztaság vett körbe bennünket. Szépen zárult le a 2016/17-es szezon, és máris kezdődik a 2017/18-as. Állunk elébe!”További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR