Nyolcadik lett női tőrcsapatunk

febr 9, 2014 | Archív

Nyolcadik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a női tőr WestEnd Világkupa-csapatversenyen. Ez az eredmény nagyjából megfelel a jelenlegi papírformának, és összességében egész

Nyolcadik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a női tőr WestEnd Világkupa-csapatversenyen. Ez az eredmény nagyjából megfelel a jelenlegi papírformának, és összességében egész napos szerepléséért is dicsérhető tartalákos válogatottunk. A győzelmet a világverő olasz válogatott szerezte meg.

A világranglistán elfoglalt helyezések alapján a WestEnd női tőrcsapat Világkupa Magyarország-Kína nyolcaddöntőjének nem mi voltunk az esélyesei. A számok ugyanis ritkán csalnak, a mieink a világranglista tizedik, az ázsiaiak a hetedik helyen állnak. Súlyosbította a helyzetet, hogy tavalyi – ugyanakkor Eb-bronzérmes – együttesünkből hiányzott a gyermeket váró Mohamed Aida, valamint a teniszkönyökkel bajlódó Varga Gabi. Így aztán egyszerre két újoncot avatott Kreiss Gábor fegyvernemi vezető, Jeszenszky Szilviát és Gólya Fruzsinát

pesttorcsapat[1]
 Három a kislány: Jeszenszky Szilvi, Knapek Edina és Gólya Fruzsina örül a Kína elleni győzelemnek.
Akik meg is állták a helyüket, különösen Szilvi. Azonban ez nem lett volna elég, ha Kína ellen nem vív kirobbanó formában az újdonsült “cséká”, Knapek Edina. Ha valaki csak a végeredményt látja, és azt az egyébként helytálló kijelentést olvassa, mely szerint csapatunk végig vezetve győzött, akkor akár azt is hihetnénk, hogy sima meccs volt. Ez így azonban nem igaz. A nyolcadik csörte után Edina 33:32-nél lépett pástra, és nemes egyszerűséggel lemosta ellenfelét, azok után, hogy előző két asszóját is hozta. 
knapviv[1]
 Knapek Edina oroszlánrészt vállalt a Kína elleni sikerből.
A nyolc között Franciaország következett, ahol már csodaszámba ment volna az újabb siker. És ha azt túlzás is lenne állítani, hogy közel jártunk hozzá, de nem voltunk olyan messze sem.  Egyedül Gólya Fruzsi szaladt bele egy nagyobbacska zakóba, a többiek jól teljesítettek, a 45:37-es vereség tökéletesen belefért a “vállalható vereség” közhelykategóriába. 
Jöhetett a helyosztó az 5-8. helyért az amerikaiakkal. Az esélyesek ezúttal sem mi voltunk, és a meccs sokáig ennek megfelelően is alakult. Csakhogy Varga Kati a hetedik asszóban remek vívással fordított, az utolsóban pedig Jeszenszky Szilvi hirtelen halálig jutott Ross-szal szemben. Az utolsó tust azonban Ross adta, ami nekünk rossz volt, elvégre vereséget jelentett. Keretbe foglalva a napot, befejezésként ismét egy ázsiai válogatott, Korea következett a hetedik helyért. A világranglista negyedik helyén álló koreaiak ellen sokáig vezettünk, de a befejezés nem sikerült, így nyolcadikként zárta idei első csapatversenyét női tőrválogatottunk.
pesttorcsapat2[1]
Volt minek örülni a WestEnd női tőrcsapat Világkupán.
Kreiss Gábor fegyvernemi vezetőedző így kommentálta a napot. “Igazán tisztességesen teljesített a csapat. Igaz ez a két újoncra is, a visszatérő Szilvire és a még junior Fruzsira. Kína legyőzése értékes siker, és sokáig vezettünk a jóval esélyesebb további ellenfelekkel szemben is. Talán az amerikaiak elleni minimális vereséget sajnálom egy kicsit, sokan szurkoltak nekünk, és nagyon közel voltunk a második győzelmünkhöz. Ez a verseny bizonyította, hogy többekre számíthatunk, és ennek nagyon örülök.”
Az élmezőnyben nem borult a papírforma, a fináléban a két nagy favorit, Olaszország és Oroszország találkozott, és miként szinte mindig, ezőttal is az itáliaiak győztek.
Eredmények. Női tőrcsapat WestEnd Világkupa, Budapest, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 45:34 (Knapek +15, Varga -1, Jeszenszky -3).
Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 37:45 (Jeszenszky +1, Varga 0, Knapek 0, Gólya -9).
Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 42:43 (Varga +2, Jeszenszky -1, Knapek -2).
A 7. helyért: Magyarország-Korea 37:45 (Jeszenszky 0, Varga -4, Gólya -4).
Döntő: Olaszország-Oroszország 45:40.

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Franciaország, 8. Magyarország (Gólya Fruzsina, Jeszenszky Szilvia, Knapek Edina, Varga Katalin). 

2014. február 09.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM