Hír

Pankáé a harmadik arany!

  • 2017.08.22

Márton Anna fölényes magabiztossággal nyerte az Universiade női kard egyéni versenyét, megszerezve ezzel a vívócsapat harmadik aranyérmét! Gratulálunk neki, és duplázó mesterének, Gárdos Gábornak!Márton Anna azért csak megmutatta! Az egész szezonban káprázatosat nyújtó, az összesített világranglistát a szezonban végül megnyerő, mindössze 22 éves magyar klasszisnak az Európa- és világbajnokság ebben az esztendőben nem sikerült. Az Universiade, az egyetemisták világbajnoksága viszont igen! De hogyan?! Pankát megszorítani sem tudták, az MTK vívója, Gárdos Gábor tanítványa elképesztő magabiztossággal nyerte meg a versenyt. A csoportkör után öt direkt kieséses asszó vezetett a dobogó legfelső fokáig, 15:2-től 15:12-ig terjedt a győzelmek különbsége.

Márton Anna a döntőben, a koreai Hvang ellen vívta a legszorosabb asszóját, az is 15:12 lett... 

Az első volt a 15:2, az amerikai Michel nem erről mesél majd az unokáinak… A nyolcaddöntőben a remek csoportkört produkáló, táblaegyes fehérorosz Andrejeva döbbenhetett rá arra, hogy a direkt táblán mindez mit sem ér (15:11). Ettől kezdve pedig jött az ázsiai expressz, mellyel Panka átrobogott ellenfelein. Először két japánt döbbentett rá arra, hogy nem lesz rendszeres a távol-keletiek győzelme vele szemben - a vb volt a kivétel… Az éremért Takasima kapott egy sima 15:6-ot, majd az elődöntőben Emurát verte 15:8-ra a magyar klasszis. A döntőben pedig a koreai Hvang, és egy 15:12 következett, ami egyben Márton Anna aranyérmét jelentette!

Minden napra egy dobás! Ezúttal Pankát repítették a társak...

Gratulálunk Pankának, és az immár kétszeresen koronázott mesternek, Gárdos Gábornak az újabb sikerhez, miként a magyar küldöttségnek is, amely az Universiade egyéni versenyeit ezzel kimagasló, 3 arany-, 1 ezüstérmmel zárta, fölényesen vezetve a sportági éremtáblázatot!

Legmagasabb, legszebb, legjobb, legaranyosabb. (Fotók: Kreiss Gábor)

Az már magyar idő szerint délelőtt eldőlt, hogy Márton Anna mellett nem lesz kiért szorítanunk a végküzdelmekben. Férfi tőrben legjobbunk, Dósa Dani nagyon bíztatóan kezdett, de veretlen csoportkör után, a 32 között az orosz Szemenyuktól simán kikapott (8:15). Ugyanitt búcsúzott az Amerikában tanuló Németh András is (Luperi, 7:15). Balogh Boldizsár a 64 között esett ki (Serri, 4:15), míg Hári Máté a csoportkörben. Nem volt különösebb sikertörténet további női kardozóink szereplése sem. Itt Katona Renáta búcsúzott a csoprtmeccsek után, míg Záhonyi Petrának (Park, 8:15) és Mikulik Júliának (Shchukla, 9:15) a 32 jelentette a végállomást. 

Az egyéni versenyek ezzel véget értek, szerdán a férfi kardozók és a női párbajtőrözők csapatversenyével folytatódik az Universiade. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Universiade, Tajpej. 

Férfi tőr egyéni, 68 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség, Németh András 3/3, Balogh Boldizsár 3/3 (továbbjutottak), Hári Máté 1/4 (kiesett).

A legjobb 32 közé jutásért: Németh-Shin (amerikai) 15:13, Balogh-Serri (szlovák) 4:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Szemenyuk (orosz) 8:15, Németh-Luperi (olasz) 7:15.

Végeredmény: 1. Csucsukalo (ukrán), 2. Macujama (japán), 3. Paroli (olasz) és Hercik (ukrán), …17. Dósa Dániel, …30. Németh András, …39. Balogh Boldizsár, …53. Hári Máté.

Női kard egyéni, 61 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna 4 győzelem/2 vereség, Záhonyi Petra 4/2, Mikulik Júlia 3/2 (továbbjutottak), Katona Renáta 2/4 (kiesett). 

A legjobb 32 közé jutásért: Mikulik-Singleton-Comfort (amerikai) 15:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Michel (amerikai) 15:2, Mikulik-Shchukla (török) 9:15, Záhonyi-Park (koreai) 8:15.

Nyolcaddöntő: Márton-Andrejeva (fehérorosz) 15:11.

Negyeddöntő: Márton-Takasima (japán) 15:6.

Elődöntő: Márton-Emura (japán) 15:8.

Döntő: Márton-Hvang (koreai) 15:12.

Végeredmény: 1. Márton Anna (edző: Gárdos Gábor), 2. Hvang (koreai), 3. Emura (japán) és Mormile (olasz), …22. Záhonyi Petra, …25. Mikulik Júlia, …46. Katona Renáta.További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR