Párbajtőrben Vasas, tőrben Törekvés

szept 30, 2017 | Archív

Férfi és női párbajtőrben, valamint férfi és női tőrben rendezték szombaton a felnőtt Magyar Kupa első fordulóját. Párbajtőrben a Vasas, tőrben pedig a Törekvés vihette haza mindkét aranyérmet.

Párbajtőrben hatalmas mezőnyökkel, tőrben a megszokottnál valamivel több indulóval rendezték meg a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanokban a Magyar Kupa első fordulóját. Női párbajtőrben, illetve férfi tőrben teljes mértékben érvényesült a papírforma, legalábbis abban a tekintetben feltétlenül, hogy az aranyérmet a toronymagas favorit szerezte meg. Ez a hölgyeknél természetesen riói olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese volt, aki sokadik alkalommal is bebizonyította, hogy toronymagasan kilóg a hazai mezőnyből – természetesen felfelé. Mögötte válogatott csapattársai léphettek dobogóra (Mihály Kata, Budai Dorina, Szabó Réka). Férfi tőrben Dósa Dani nem talált legyőzőre, és ugyancsak válogatottak álltak mellette a dobogón (Balogh Boldizsár, Mátyás Bálint, Németh Gábor)

A másik két fegyvernem azonban váratlan eredményeket hozott. Férfi párbajtőrben a junior korú Nagy Dávid lett az aranyérmes, és az idei világbajnoki negyedik helyezett csapatból egyedül Bányai Zsombor léphetett dobogóra, második lett. A két bronzérmes a korábbi világbajnok Szényi Péter és Berta Dániel lett. Női tőrben pedig az a Szalai Szonja nyerte a versenyt, aki 23 éves, de korábban két esztendőt is kihagyott… Ráadásul végigverte a világbajnoki csapatot, mivel Kondricz Kata, Mohamed Aida, Kreiss Fanni és végül Lupkovics Dóra szerepelt a legyőzöttek listáján. Utóbbi lett a második, és Fanni mellett Zámbó-Gólya Fruzsina állhatott a dobogó harmadik fokára.  

Eredmények. Magyar Kupa, 1. forduló. (Párbajtőrben egyben U23-as európai körverseny.)

Férfi párbajtőr egyéni, 135 induló. Végeredmény: 1. Nagy Dávid (Vasas, edző: Halla Péter), 2. Bányai Zsombor (Vasas), 3. Berta Dániel (Pécs) és Szényi Péter (MTK), 5. Rédli András (Honvéd), 6. Peterdi András (Pécs), 7. Esztergályos Patrik (Tata), 8. Bakos Bálint (Vasas). A döntőben: Nagy-Bányai 15:11. 

Férfi tőr egyéni, 55 induló. Végeredmény: 1. Dósa Dániel (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Balogh Boldizsár (UTE), 3. Mátyás Bálint (Törekvés) és Németh Gábor (Honvéd), 5. Kiss Dániel (Honvéd), 6. Széki Bence (FTC), 7. Mendrey Tamás (UTE), 8. Nedeljkovic Mateja (UTE). A döntőben: Dósa-Balogh 15:13.

Női párbajtőr egyéni 96 induló. Végeredmény: 1. Szász-Kovács Emese (Vasas, edző: Kulcsár Győző), 2. Mihály Kata (Debrecen), 3. Budai Dorina (Honvéd) és Szabó Réka (AVA), 5. Grijak (szerb), 6. Büki Lili (Tata), 7. Kolczonay Anna (Fless), 8. Csonka Valéria (Vasas). A döntőben: Szász-Kovács-Mihály 15:8.

Női tőr egyéni, 44 induló. Végeredmény: 1. Szalai Szonja (Törekvés, edző: Mazza Lorenzo), 2. Lupkovics Dóra (Honvéd), 3. Kreiss Fanni (UTE) és Zámbó-Gólya Fruzsina (UTE), 5. Hopka-Varga Gabriella (Honvéd), 6. Tóth Janka (Törekvés), 7. Mohamed Aida (UTE), 8. Pásztor Flóra (Törekvés). A döntőben: Szalai-Lupkovics 15:13.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM