Pásztor Flóra szatmári első helye

febr 9, 2014 | Archív

Nagyszerű főpróbát tartott a közelgő kadet Európa-bajnokág előtt Pásztor Flóra. A Törekvés tehetsége megnyerte az európai kadet körversenysorozathoz tartozó szatmárnémeti női

Nagyszerű főpróbát tartott a közelgő kadet Európa-bajnokág előtt Pásztor Flóra. A Törekvés tehetsége megnyerte az európai kadet körversenysorozathoz tartozó szatmárnémeti női tőrversenyt.

Versenyt nyerni mindig nehéz. Mert tény, hogy a szatmárnémeti viadal nem tartozott a női tőr európai kadet körverseny legerősebb eseményi közé, de egy 70 indulós nemzetközi versenyen a dobogó legfelső fokáig eljutni – feltétlenül megsüvegelendő teljesítmény. Ez sikerült most Pásztor Flórának, a Törekvés 16 esztendős tehetségének. 

 

Beliczay Sándor tanítványa a döntőben szlovák riválisát győzte le, és ezzel remek főpróbát tartott a két hét múlva kezdődő jeruzsálemi kadet Európa-bajnokság előtt. A Törekvés egyébként nem csak Pásztor okán ünnepelhetett, a legjobb nyolc közé az egyesület további két vívója is bejutott, Tóth Janka az ötödik, Kálmán Eszter a hetedik helyen végzett. 
 
Budapesten a junior férfi tőrözők országos bajnokságát rendezték, az aranyérmet Németh András (Honvéd) szerezte meg.
 
Eredmények. Női tőr európai kadet körverseny, Szatmárnémeti, 70 induló: 1. Pásztor Flóra, 2. Bitterova (szlovák), 3. Mijawaki (japán) és Mori (japán), 5. Tóth Janka, …7. Kálmán Eszter, …12. Kondricz Kata, 13. Takács Anna, 14. Bernát Viktória, …17. Nagy Anasztázia, …22. Papp Petra, …25. Kókai Csilla, …30. Szántai Anna, …33. Somodi Anita, …39. Hajas Nóra, …41. Pöltz Anna, …47. Sike Nóra, 48. Horváth Noémi, …50. Loboda Viola, …54. Egyházi Anna, …57. Gergely Luca.
 

Junior férfi tőr országos bajnokság, Budapest, 29 induló: 1. Németh András (Honvéd), 2. Laczkovics Dániel (Honvéd), 3. Liszkai Tamás (Honvéd) és Mészáros Tamás (UTE). 

2014. február 09.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM