Szász Emese aranyérmes a xuzsui Vk-n!

nov 15, 2014 | Archív

A fantasztikus Szász Emese révén megszületett vívósportunk első aranyérme a 2014/15-ös Világkupa-szezonban! A Vasas klasszisa, Kulcsár Győző tanítványa végigverte a világot, előbb

A fantasztikus Szász Emese révén megszületett vívósportunk első aranyérme a 2014/15-ös Világkupa-szezonban! A Vasas klasszisa, Kulcsár Győző tanítványa végigverte a világot, előbb orosz klasszisokat búcsúztatott, majd az elődöntőben a londoni olimpiai bajnok Semjakinát, a döntőben a korábbi világranglista első román Branzát győzte le. GRATULÁLUNK!

“Semjakinát 13-ra verte, utána meg a Branzát lelépte 14-9-re !!! Nagyon fontos gyozelem, mert nem volt top formában, hanem taktikailag mutatott nagyon érett vívást. Ennek köszönhetően két nagy mumusát is megverte, shutova, Branza.” – így szólt teljesen szöveghű fordításban Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző Xuzsuból küldött, európai idő szerint reggeli Viber üzenete. Ami több szempontból is nagyszerű. Nem szabad eltekinteni attól sem, hogy Iván a nagy távolság és a livescore szolgáltatás hiánya mellett vezetőként figyelt a média kiszolgálására. Meg attól sem, hogy alig száz karakterben precízen és pontosan, gyakorló újságíróként fogalmazta meg a remek hírt. De azért a legfontosabb mégiscsak az, hogy Emese klasszis teljesítménnyel, világranglistaelsőhöz méltó vívással megnyerte az ázsiai Vk-állomást!

 

Előző nap azzal fejeztük be a tudósítást. hogy Szász Emese egyedüliként mentheti meg a mieink becsületét, miután “egyke” magyarként került a 64-es főtáblára. Hát megmentette, de alaposan, egy déli kitérőtől eltekintve végigverte a keleti frontot! De minden további, távoli méltatás helyett álljanak itt Emese szavai, akit – lassan már hagyományosan… – a doppingvizsgálatra várva sikerült elérnünk. 
 
Emese a dobogó tetején. Tanítani valóak a mozdulatai – a páston is!
 
“Persze, hogy nagyon örülök a győzelemnek…! Igazából nem gondolom, hogy kirobbanó formában vívtam volna, viszont az rendkívül jó érzés, hogy rendre meg tudtam csinálni azt, amit akartam. A 16 közé jutásért az olasz Navarria ellen együttes volt a vége, és utána jött Sutova, akivel szemben végig én vezettem. Az egyetlen hirtelen halál a Sivkova-meccsen volt, ott én lettem a kezdeményett, jönnie kellett, és tempóban beleflesseltem a támadásába. A döntőben meg minden bejött, a lányok is végig szurkoltak, úgyhogy azzal zárom, amivel kezdtem: nagyon örülök. Egyébként Ázsiában nem szokott menni a vívás, úgyhogy a keleti kálváriám is véget ért, jöhet holnap a csapatverseny!”
 
Bizony, jöhet: a mieink a nyolcaddöntőben Hongkonggal mérkőznek, utána pedig a remélhető siker esetén Olaszország következhet. Lehet visszavágni a kazanyi vb-bronzmeccsért!
 
xuzaudobogó1
 Branza, Emese, Logunova és Semjakina a dobogón. Csupa világklasszis, a miénk a legboldogabb!
 
Eredmények. Női párbajtőr Világkupa-verseny, Xuzsu, 152 induló. A 32 közé jutásért: Szász-Sasarina (orosz) 15:6.
A 16 közé jutásért: Szász-Navarria (olasz) 15:14.
Nyolcaddöntő: Szász-Sutova (orosz) 15:12.
Negyeddöntő: Szász-Sivkova (orosz) 13:12.
Elődöntő: Szász-Semjakina (ukrán) 15:13.
Döntő: Szász-Branza (román) 14:9.

Végeredmény: 1. Szász Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), 2. Branza (román), 3. Semjakina (ukrán) és Logunova (orosz), …68. Révész Julianna, …74. Antal Edina, …122. Várnai Vivien. 

2014. november 15.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események