Hír

Szatmári András ötödik Algírban

  • 2017.11.04

Ötödik helyen végzett világbajnokunk, Szatmári András az algíri férfi kard Világkupán. Neki és mesterének, Gárdos Gábornak egyaránt gratulálunk. Szilágyi Áron és Gémesi Csanád a nyolcaddöntőben zárt.

Utolsóként a férfi kardozók debütáltak ebben a Világkupa-szezonban. Két klasszisunk, az olimpiai bajnok Szilágyi Áron és a világbajnok Szatmári András ráadásul szombaton kezdte nemzetközi idényét, lévén mindketten kiemeltek voltak. Az már a sorsolásnál látszott, hogy Andriséknak “magyar ág” jut, Áron pedig “magányos harcosként” küzd majd. Világbajnokunk hozta a két, számára már majdhogynem kötelezőnek mondható asszót, a tunéziai Ferjani (15:9), majd a belga Van Holsbeke (15:9) ellen, és ekkor már kijelenthető volt, hogy lesz magyar az algíri verseny nyolcas döntőjében. A magyar ágon ugyanis aprították egymást a mieink. Iliász Nikolász például a sportcsarnokban, magyar versenyen is érezhette magát Afrikában. Első asszóját a 64-ben vb-ezüstérmes csapattársa, Decsi Tamás ellen vívta (15:11), majd Gémesi Csanád következett, aki előtte a román Iancut verte magabiztosan (15:10). Az újabb magyar-magyar meccset Csanád nyerte 15:12-re, aki ezzel nyolcaddöntőbe jutott, ahol várta őt az újabb magyar… 

Szatmári András mosolya jogos: szezonkezdetnek a nyolcas döntő szép eredménynek számít.

Szatmári András a harmadik háziderbin 15:12-re győzött, és ezzel negyeddöntős lett. Itt régi riválisa, kortársa, az amerikai Dershwitz következett, és a későbbi győztes tengerentúli 15:10-re nyert. Messzemenő következtetést így, az idény elején ebből nem lehet levonni, az ötödik hely szezonkezdetnek mindenképpen szép eredménynek számít, gratulálunk. 

Mint ahogy az afrikai magányos légiós, Áron teljesítményéből se következtethető sok minden… Kétszeres olimpiai bajnokunk a brit Webbet biztosan legyőzte (15:9), majd jöhetett egy újabb olimpiai bajnok, az örökifjú olasz Montano. Klasszisunk 15:10-re verte a Nagy Öreget - a nyolcaddöntőben a francia Apithy várta. A kellemetlen gall ezúttal is borsot tört az orrunk alá, hektikus asszóban, több erősen vitatható ítélet mellett győzött 15:13-ra. Képernyőről lehetetlen megítélni, mikor, kinek volt igaza, de mindkét fél folyamatosan panaszkodott, az biztos, márpedig ez Áronra igazán nem jellemző…

Az olimpiai bajnokok asszójában Áron felülmúlta az olasz Montanót.

Vasárnap Algírban a csapatverseny következik, a legutóbbi két vb-n ezüstérmes csapatunk természetesen ott lesz a rajtnál. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Algír, 132 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szatmári-Ferjani (tunéziai) 15:9, Szilágyi-Webb (brit) 15:9, Gémesi-Iancu (román) 15:10, Iliász-Decsi 15:11.

A legjobb 16 közé jutásért: Szatmári-Van Holsbeke (belga) 15:9, Szilágyi-Montano (olasz) 15:10, Gémesi-Iliász 15:12.

Nyolcaddöntő: Szatmári-Gémesi 15:12, Szilágyi-Apithy (francia) 13:15.

Negyeddöntő: Szatmári-Dershwitz (amerikai) 10:15.

Végeredmény: 1. Derswitz (amerikai), 2. Berre (olasz), 3. Ibragimov (orosz) és Resetnyikov (orosz), 5. Szatmári András (edző: Gárdos Gábor, válogatott edző: Decsi András), …10. Szilágyi Áron, …13. Gémesi Csanád, …21. Iliász Nikolász, …48. Decsi Tamás, …97. Kossuth Bálint.
További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR