Taroltak kerekesszékeseink az Év sportolója választáson

jan 11, 2018 | Archív

Öt kategóriában voltak érintettek vívóink, és négyben az Év Sportolójának bizonyultak. Krajnyák Zsuzsa, Osváth Richárd, a női csapat és Beliczay Sándor lett a nyertes, gratulálunk!

A Nemzeti Színházban rendezték csütörtök este az Év Sportolója választás gálaműsorát. Miként arról korábban beszámoltunk, a Magyar Sportújságírók Országos Szövetsége által hatvanadik alkalommal kiírt voksoláson a három tagúra szűkített jelöltlistán öt kategóriában, hat érintettje maradt sportágunknak. 

Az év férfi sportolója cím egyik aspiránsa Szatmári András volt, aki kard egyéniben 27 év után nyert magyar világbajnoki aranyérmet. Ez azonban a többség véleménye szerint nem volt elegendő az első helyhez. A szavazatok alapján az élen a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs végzett. Természetesen szívből és őszintén gratulálunk a nagyszerű atlétának, és bizonyosak vagyunk abban, hogy – miként mi sem vitatjuk a sikerét – ő is elfogadja azt, ha sportágunk szemében Szatmári Andris (Gárdos Gábor tanítványa) szintén a legjobbnak számít. 

Az Év női sportolója hatodszor lett Hosszú Katinka, az Év csapata a BL-győztes győri női kézilabdacsapat lett. Az Év labdarúgója címet Nikolics Nemanja, az egyéni sportágak csapatversenyét a Világcsoportba jutó tenisz Davis Kupa-válogatott nyerte el, míg az Év edzője Shane Tusup lett. A labdarúgó Életmű díjat Mészöly Kálmán, a MOB és az MSÚSZ Életmű díját Balczó András kapta.

A fogyatékos kategóriákban taroltak a római világbajnokságon kimagaslóan szereplő magyar vívók. “Megvédte” tavalyi első helyezését Krajnyák Zsuzsi, aki két egyéni arannyal tért haza Itáliából, és a női csapat. A férfiak között az ugyancsak világbajnok Osváth Richárd végzett az élen, az edzők között pedig mestere, az ugyancsak “címvédő”, Beliczay Sándor lett a befutó – itt ugyancsak jelölt volt Feczer Viktor

(Fotók: MTI)

Íme, a győztesek nyilatkozatai. Beliczay Sándor: “Óriási dolog, hogy ismét itt lehetek a tavalyi év után. Köszönet elsősorban a családnak, amely lehetővé teszi, hogy ennek a játéknak éljek. Emellett a Törekvésnek és Szekeres Pálnak szeretném megköszönni, utóbbi sokat tett azért, hogy most is integráltan legyünk itt az épekkel. A díjamat két tanítványomnak, Osváth Richárdnak és Hajmási Évának, valamint egy fantasztikus vívónak, Szalay Gyöngyinek ajánlom.”

Az ugyancsak címvédő női kerekesszékes válogatott (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Veres Amarilla, Fóris Erika) nevében Hajmási Éva nyilatkozott a színpadon: “Idézni szeretnék: azon az úton várnak ránk a legnagyobb csodák, amelyre nem önszántunkból lépünk. Köszönjük mindenkinek, hogy eljuthattunk idáig.”

Krajnyák Zsuzsa: “Nagyon köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, meg vagyok hatódva. Ahhoz, hogy itt lehessünk a színpadon, előbb versenyt kell nyernünk. Ez az igazán fontos, és ha sikerül, akkor utána itt már csak boldognak kell lennünk.”

Osváth Richárd: “Köszönöm szatmárnémeti edzőimnek, hogy megszerettették velem a vívást, és jelenlegi mestereimnek, Beliczay Sándornak, Erdei Péternek és Szirmai Benedeknek. Külön köszönöm feleségemnek és hároméves kisfiamnak, akik talán a legtöbb erőt adják nekem ahhoz, hogy elérjem céljaimat.”

Gratulálunk valamennyi jelölt, dobogós, vagy élen végzett magyar vívónak, sportolónak és mesternek!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM