Tizenegyedik a férfi párbajtőrcsapat Bernben

okt 26, 2015 | Archív

Tizenegyedik helyen végzett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat a berni Világkupa-versenyen, miután a nyolcaddöntőben

Tizenegyedik helyen végzett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat a berni Világkupa-versenyen, miután a nyolcaddöntőben egyetlen tussal kapott ki Csehország együttesétől.

 

Pedig az elején minden a legnagyobb rendben ment. A berni férfi párbajtőr Világkupa-csapatversenyen az első körben úgy ment minden, ahogy illett. A mieink sorra egymás után tettek hozzá valamit az előnyhöz a 16 közé jutásért Üzbegisztánnal szemben, és nem is lehetett kérdéses a 45:29-es magyar siker. 

 

A nyolcaddöntőben nyilvánvaló volt, hogy sokkal nagyobb falat, a rendkívül kellemetlen cseh válogatott következett. És sajnos, miként a moszkvai vb-n, ezúttal is egyetlen tussal alulmaradtunk. 36:35-re győztek a csehek, és ezzel az alsó ágra került 2013-as világbajnok válogatottunk. Sovány vigasz, hogy egyik meglepetés követte a másikat, a kanadaiak megverték a svájciakat, az iraeliek a koreaiakat és a spanyolok a németeket… 
 
A 9-16. helyért hozta a kötelezőt a magyar együttes, Japán 34:28-as legyőzésével. Csakhogy a 9-12. helyért olyan meccs következett, mely két éve még Európa-bajnoki döntő volt: Magyarország-Svájc, azaz világklasszisok helyosztója. A hazai páston szereplő helvétek ezúttal jobbnak bizonyultak a csalódott csapatok csúcstalálkozóján (45:37), így a 11. helyért kellett vívniuk a mieinknek. Kazahsztán ellen 44:41-re győzött a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású magyar válogatott, amelynek még három esélye van arra, hogy megszerezze a riói kvalifikációt.
 
Férfi párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, 30 induló, Bern. A legjobb 16 közé jutásért:Magyarország-Üzbegisztán 45:29.
Nyolcaddöntő: Magyarország-Csehország 35:36.
A 9-16. helyért: Magyarország-Japán 34:28.
A 9-12. helyért: Magyarország-Svájc 37:45.
A 11. helyért: Magyarország-Kazahsztán 44:41.
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …11. Magyarország (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter). 
BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM