Hír

Vívásban is Magyar Kupa!

  • 2017.08.09

Elsősorban a következő szezonnal foglalkozott az MVSZ elnökségi ülése, melyen részben elfogadták az új versenynaptárt, a válogatott kereteket, illetve az induló új sorozatot, a Magyar Kupát.


Mozgalmas, a késő estébe nyúló ülést tartott szerda délután a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Több fontos napirendi pontban is döntés született. Elfogadták a szezon új versenynaptárának "nulladik" verzióját, amelynek finomítására a következő elnökségi ülésen kerül sor. Ugyanez történt a válogatott keretekkel. A nevek már kilencvenkilenc százalékosan stimmelnek, itt is finomításokra lesz szükség, az elnökség döntése alapján a felnőttek kerete szeptember közepén bővítetten, 15 fővel áll fel. A junior keretek 12, a kadetok 10 vívóból állnak majd, ennek egységesítése napok kérdése.

A szezon legjelentősebb újítása sportágunkban a Magyar Kupa versenyrendszerének bevezetése lesz! Az eddigi válogató versenyeket váltja fel a kuparendszerű sorozat (melynek állomásai természetesen beszámítanak a hazai ranglistába), melynek összesített eredménye alapján avatunk majd kupagyőztest egyéniben és csapatban egyaránt. Igény vetődött fel arra, hogy mindezt ne csupán felnőtt, hanem junior és kadet korosztályban is bevezessük - nem csupán egyéniben, de csapatban is. A sűrű versenynaptár miatt ez nem egyszerű, de megoldható, várhatóan a jövő hét végére készül el az ennek megfelelően átalakított végleges versenynaptár.

Az új sorozat egyben része lesz az egyesületi pontrendszernek is, ezzel reményeink szerint a mennyiség és a minőség egyaránt garantált lesz. Utóbbira az a garancia, hogy a válogatási ranglista fontos része lesz a Magyar Kupa, a mennyiség pedig azért remélhető, mert a klubok éves támogatása is függ majd attól, hogy részt vegyenek a sorozatban. Honlapunkon természetesen beszámolunk a Magyar Kupa szervezésének további részleteiről.További híreink

Aktuális

Két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és számos helyezést hozott a kadet korosztály utolsó "nemzetközi hétvégéje" a szocsi Európa-bajnokság előtt. Legeredményesebben Pozsonyban, a női párbajtőrözők szerepeltek.

Eseménynaptár

X

Kiemelt versenyek élő eredményei
2018. január 19-21-i hétvége

Felnőtt Férfi Tőr Világkupa Párizs
Egyéni és Csapat 
Live Stream
 
 Felnőtt Női Párbajtőr Világkupa Havanna
  Egyéni és Csapat 


Junior Női Kard Világkupa Segovia
 Egyéni és Csapat


ONLINE RESULTS


VÁLOGATOTT
  KERETEK 


VÁLOGATÓ VERSENYEK

KARD TŐR PÁRBAJTŐR