Kard ezüstérem a veterán Eb első napján

máj 27, 2022 | Hírek

Ezüstérmet nyert a magyar férfi kardcsapat a hamburgi veterán Európa-bajnokság nyitónapján. Díjazták az év veterán vívóit, a +60-as kategóriában Hoffmann Ibolya és Gasztonyi Károly nyerte el a címet.

A pandémiával terhelt évek kihagyása után idén újra pástra léphettek a veterán vívók az Európa-bajnoki címekért. Hamburg most csak a csapatversenyekre vállalkozott, de a magyar válogató versenyek alapján kijelölt csapatok így is örömmel és optimistán keltek útra. Fegyvernemenként két-két (női-férfi) csapatot lehetett nevezni a versenyekre. A fiatalabb kategória, a 40+ és 50+ korcsoport versenyzőből összeállított csapatokból áll „veteran”. A másik kategória, a 60+ és a fölötte lévő korosztályok versenyzői „grand-veteran”. A magyar csapat korelnöke, Magyar Péter 81 évesen a „grand veteran” kardcsapatunk tagja. A nyitónapon a 60 feletti kardozók szerepeltek a legjobban, akik ezüstérmet nyertek, gratulálunk!.

Díjazták a szezon legjobb veteránjait, közte Hoffmann Ibolyát és Gasztonyi Károlyt.

Eredmények. Veterán Európa-banokság, Hamburg. Férfi tőr 40+ és 50+, 10 induló.

Csoportmérkőzések: Magyarország-Hollandia 45:18, Magyarország-Olaszország 40:45.

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 44:45. 

Az 5-8 helyért: Magyarország-Nagy Britannia 45:38.

Az 5. helyért: Magyarország-Ukrajna 42:45.

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Németország, 3. Lengyelország, …6. Magyarország (Gerzanics Márk, Glatt Andor, Riesz Gábor, Sághy Ervin, Szabó András).

Női párbajtőr 60+, 8 induló. Csoportmérkőzések: Magyarország-Németország 37:45, Magyarország-Svájc 45:39, Magyarország-Olaszország 21:45.

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 27:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ausztria 45:38.

Az 5. helyért: Magyarország-Nagy Britannia 40:39.

Végeredmény: 1. Olaszország 2. Németország 3. Franciaország, …5. Magyarország (Hendricks-Sebesy Judith, Hoffmann Ibolya, Kolczonay Judit, Kovács Zsuzsa).

Férfi kard 60+, 6 induló. Csoportmérkőzések: Magyarország-Nagy-Britannia 45:41, Magyarország-Franciaország 45:42.

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 45:40.

Döntő: Magyarország-Olaszország 30:45 .

Végeredmény: 1. Olaszország 2. Magyarország (Arany-Tóth Lajos, Dr. Gasztonyi Károly, Magyar Péter, Takácsy László), 3. Németország.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Hetedik a férfi párbajtőrcsapat

Hetedik helyen végzett az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a tbiliszi Világkupán.  

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM