A magyar majd ott vív, ahol fekszik Plovdiv!

Ilyen is régen fordult elő – ha egyáltalán előfordult… -: mind a hat fegyvernem kadet és junior válogatottja együtt készül ezekben a napokban a közelgő plovdivi kadet és junior világbajnokságra a tatai edzőtáborban! Így aztán Csampa Zsolt elnök egyfelől meglátogatta a válogatottat, másfelől megtartotta a Bulgáriába tartó küldöttség kiutazó értekezletét.

A tiztata1[1]enhárom magyar éremmel, kimagasló szerepléssel záruló jeruzsálemi kadet és junior Európa-bajnokság után április 3. és 12. között következik a korosztály világbajnoksága, melynek a bulgáriai Plovdiv ad otthont. Az étvágy a remek produktum után természetesen megnőtt, azonban – hogy folytassuk a képzavart… – óvatosan kell bánni a falatokkal, elvégre egy tervezett nagy zabálás könnyen visszaüthet. Bulgáriában eleve hat versennyel kevesebb számban osztanak érmeket (kadet csapatversenyeket nem rendeznek, igaz, állítólag jövőre már ez is a tervek között szerepel, majd megkérdezzük Kulcsár Krisztiánt…), ráadásul Európa mellé beszáll a világ! És azt az elmúlt években megtanulhattuk, hogy Ázsia és Amerikai nem csupán nem elhanyagolandó tényező, hanem egyre meghatározóbb terület a vívás világtérképén. 

 

 
 Telis teli terem Tatán, tehetséges tőröző tinédzserekkel.
 
Úgyhogy – miként az a tegnapi kiutazó értekezleteten el is hangzott – a cél a tavalyi vb-szereplés felülmúlása. Az sem lesz egyszerű, ugyanis 2013-ban, a horvátországi Porecben 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyert a küldöttségünk, amivel akkor korántsem voltunk elégedetlenek. De az esélyekről egyelőre legyen is elég ennyi, elvégre még pontosan két hét van hátra a vb rajtjáig, és honlapunkon is bőven olvashattok majd ezzel kapcsolatosan, mivel a helyszínről részeletes, fényképes beszámolókkal jelentkezünk. 
 
Ami viszont “napi hír”, tényleg különleges, és annál örömtelibb: valamennyi fegyvernem együtt készül a hét különböző szakaszában a tatai edzőtáborban – ideális körülmények között. Ilyen talán még sosem fordult elő, amióta két korosztálynak és hat fegyvernemnek rendeznek korosztályos világbajnokságot, hiszen ez azt jelenti, hogy nagyjából hatvan versenyző és edző készülhet közösen az év versenyére. Köszönhetően – és ez korántsem a reklám helye, hanem tény – a sportágfejlesztési programnak. 
 
tata2[1]
 Junior női kardozó életkép, edzés után, ebéd előtt.
 
Csütörtökön Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke látogatta meg a válogatottat az edzőtáborban, és tartotta meg a vb kiutazó értekezletét. (Csöppet sem mellesleg, a tunéziai kardválogatott is Tatán készül a vb-re a két ország közötti együttműködési megállapodásnak köszönhetően, melynek “ellentételezésére” természetesen a közeljövőben sor kerül.) Valóban szívet melengető érzés volt látni, hogy az edzőtábor két csarnokát a magyar vívók töltötték meg, és reméljük az eredményekkel sem maradnak majd adósak fiataljaink. Az elnök többek között elmondta a versenyzőknek és az edzőknek, hogy Jeruzsálemben jó érzéssel töltötte el, hogy küldöttségünk nemcsak, eredményes, hanem egységes is volt, több európai élnemzet vezetője jelezte felé, hogy a csarnok rendre a magyarok szurkolásától volt hangos – aminek meg is lett az eredménye.
 

Az értekezlet további belső információi természetesen nem honlapunkra tartozik, azt viszont feltétlenül meg kell említeni, hogy az MVSZ arról is gondoskodott, hogy első szavazó fiataljaink, illetve a kint tartózkodó mesterek és vezetők részt tudjanak venni az április 6-i választáson. A szavazás napjára autóbuszt szerveztünk Plovdivból Szófiába, és a magyar külképviseleten voksolhatnak az illetékesek. Figyelem! Aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, annak a valasztas.hu weboldalon feltétlenül regisztrálnia kell!  

2014. március 20.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események