Bronzba öntött kardszavak

jún 11, 2015 | Archív

Nagyszerű bronzéremmel fejeződött be Montreux-ben az Európa-bajnokság. A férfi kardcsapat harmadik helyét követően Somlai Béla vezetőedző nyilatkozik mourinhói húzásairól, illetve a

Nagyszerű bronzéremmel fejeződött be Montreux-ben az Európa-bajnokság. A férfi kardcsapat harmadik helyét követően Somlai Béla vezetőedző nyilatkozik mourinhói húzásairól, illetve a nap hőse, Szatmári András meséli el, hogy miért ette le magát lágytojással a reggelinél.

 
Somlai Béla, a férfi kardcsapat vezetőedzője: “A férfi kard szakág a londoni olimpia óta minden világversenyről éremmel tér haza, ezúttal egy arannyal, és egy bronzzal. Úgyhogy abszolút elégedett vagyok! Több szempontból is érdekes volt ez a nap. Egyrészt kíváncsi voltam arra, hogy Áron két és fél nappal az egyéni aranyérme után milyen teljesítményre lesz képes. Másrészt sakkoztunk egy kicsit, a franciák ellen két okból is Szatmári Andrist jelöltem befejező embernek. Sejtettük, hogy az ellenfél részéről Rousset lesz az utolsó helyen, és Áron nem szeret vele vívni. Emellett bemelegítés nélkül az első meccsen nehéz egy aranyérem után abszolút élesnek lenni. Amikor ezt a reggelinél elmondtam Andrisnak, akkor majdnem magára öntötte a lágytojását, de aztán tökéletesen megoldotta a feladatát, nagyszerűen vívott. A nap végére Áron is belejött, Tomi pedig ismét igazolta, hogy nagyon fontos részfeladatok megoldására képes. Az elődöntőben sajnos nem sikerült megverni a világbajnok németeket, ennek a meccsnek le fogjuk vonni a tapasztalatait. A bronzéremért viszont értékes győzelmet arattunk, Andris és Áron úgy fejezte be ezt az Európa-bajnokságot, hogy szép emlékek maradhatnak bennük. Meg bennem is. Svájc a magyar kardvívás szempontjából ideális helyszín. 1998-ban, La Chaux-de-Fonds-ban világbajnok lett a kardcsapat – melynek egyik tagja, Nemcsik Zsolt most is itt szurkolt -, most Eb-aranyat és bronzot hoztunk. Gyönyörű helyeken, gyönyörű eredmények.”
 
Szatmári András, az Eb-bronzérmes kardcsapat egyik vezéregyénisége a lágytojásról, arról, hogy a befejező pozícióba került és a versenynapról: “Tényleg meglepődtem, hiszen Áron egyéniben fantasztikusan vívott, nem gondoltam, hogy én fejezek majd a franciák ellen. De voltam már ebben a helyzetben, és meg is értettem a szituációt, úgyhogy készen álltam rá. Amikor 35:40-nél felálltam Rousset ellen, akkor igyekeztem nem az állásra, hanem mindig a következő tusra koncentrálni. Nagyon boldog voltam, hogy sikerült, viszont azt sajnálom, hogy a németek ellen ugyanezt nem tudtam megcsinálni. Aztán a bronz összejött, nagyszerű csapatunk van, a világbajnokságon szeretnénk legalábbis megismételni ezt a produkciót.” 

2015. június 11.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események