Solti Antal 70 éves

okt 22, 2018 | Archív

Hetvenedik születésnapját ünnepelte hétfőn Solti Antal mesteredző. A magyar tőrvívás utóbbi négy évtizedének meghatározó alakját az FTC, a Magyar Vívó Szövetség és a barátok köszöntötték.

Solti Antal huszonévesen, négy és fél évtizeddel ezelőtt kezdte edzői pályafutását. A mesteri “szamárlétra” valamennyi állomását végigjárva válogatott edzőként, vezetőedzőként, szakosztályának első embereként dolgozott, a mai napig elképzelhetetlen nélküle a magyar tőrvívás. Két legismertebb tanítványa a felnőtt világbajnok Tuschák Katalin, illetve a többszörös junior és kadet világbajnok, felnőtt vb-érmes, a mai napig a válogatott alapemberének számító Mohamed Aida. Ugyanakkor mellettük több tucatnyi nagyszerű tőrözőt nevelt és nevel a mai napig. Lankadatlanul segíti a fiatal mesterek, és azok tanítványainak fejlődését, nélküle elképzelhetetlen egy magyar tőrverseny. 

Solti Antal három tanítványával, Czeglédy Edinával, Nattán Saroltával és Mohamed Aidával.

Pályafutása három részre osztható, a kezdeti, két és fél évtizedes sikerszakaszát a Budapesti Honvédban töltötte versenyzőként, majd edzőként. A következő 25 esztendő az MTK-hoz köthető, majd nélküle kizárt lett volna a magyar vívás újabb “sikersztorija”, a Ferencváros vívószakosztályának újraélesztése. Munkáját többek között mesteredzői címmel, és a Magyar Köztársaság ezüst érdemkeresztje kitüntetéssel ismerték el, ám számára a legnagyobb örömöt mindig is tanítványai győztes asszói jelentették, jelentik. 

Solti Antal születésnapjára az egyik meglepetés egy kánkán előadás volt.

Solti Antal tiszteletére az FTC rendezett születésnapi fogadást a klub Vajda Péter utcai létesítményében, melyen a korábbi tanítványok, kollégák, barátok egyaránt megjelentek. A klub részéről Nyíri Zoltán operatív igazgató köszöntötte a Mestert, míg a Magyar Vívó Szövetség, és a kollégák, barátok nevében László Dezső versenyigazgató adott át ajándékot. Solti Antal pedig rövid beszédében megnyugtatott mindenkit, hogy a következő 25 esztendőt is a páston, a pást mellett, magyar és ferencvárosi színekben képzeli el…

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.